Σε μόνιμα θετικό έδαφος κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης, προσπερνώντας με άνεση τόσο το ψυχολογικό φράγμα των 900, όσο και τη βραχυπρόθεσμη αντίσταση των 905 μονάδων, που οριοθετούσε και το πτωτικό momentum.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, επανήλθε το σενάριο προσέγγισης των 940 μονάδων, οι οποίες αφορούν στο άνω όριο του πολύμηνου σχηματισμού συσσώρευσης που ταλανίζει το ΧΑΑ.

Η κοντινή στήριξη για επανατοποθέτηση είναι οι 903 μονάδες, ως επιβεβαίωση της προαναφερθείσας ανοδικής διάσπασης.

Οι προσδιοριστικοί παράγοντες της συνέχισης (ή μη) της κίνησης είναι αφενός η συμπεριφορά των τραπεζικών μετοχών και η εξέλιξη της επικείμενης ΑΜΚ της ΔΕΗ, αφετέρου το λεκτικό του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Powell, σχετικά με τον ρυθμό που θα αποστραγγίξει τις χρηματαγορές από ρευστότητα και το κρίσιμο χρονοδιάγραμμα στην πορεία προς μια πιο σφιχτή νομισματική πολιτική.

Να παρατηρηθεί δε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας προέβη ξαφνικά σε hawkish pivot, κάνοντας πρώτη από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες λόγο για άμεση επαναφορά των επιτοκίων της σε μη μηδενική περιοχή, κάτι που θα κρατήσουμε ως κρίσιμο σημάδι για τις αποφάσεις των υπολοίπων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News