Σταθερή παραμένει η τιμή του χρυσού τη Δευτέρα, αν και νωρίτερα είχε ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο διμήνου ενώ υποχώρησε στη συνέχεια. Το πολύτιμο μέταλλο από τη μια δέχεται πιέσεις  από την άνοδο των αποδόσεων των αμερικάνικων ομολόγων και από την άλλη οι προσδοκίες πώς οι βασικές κεντρικές τράπεζες δεν θα προχωρήσουν σε αύξηση των επιτοκίων στο άμεσο μέλλον στηρίζουν το πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή του χρυσού παρέμεινε σταθερή στα 1.817,28 δολάρια η ουγγιά  στις 10.13 ώρα GMT. Τα αμερικάνικα futures του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκαν κατά 0,1% στα 1.818,60 δολάρια η ουγγιά.

Νωρίτερα στη συνεδρίαση ο χρυσός άγγιξε τα 1.821,26 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Σεπτεμβρίου, με το πολύτιμο μέταλλο να κλείνει την προηγούμενη εβδομάδα με κέρδη κοντά στο  2%.

«Οι αποδόσεις των ομολόγων που ανεβαίνουν μερικές μονάδες βάσης είναι δυνητικά αρκετές για να ενισχύσουν την τιμή του χρυσού»,εξηγεί ο αναλυτής της Saxo Bank Όλε Χανσεν .

Η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού ομολόγου, που αποτελεί δείκτη αναφοράς, ενισχύεται σήμερα, αφήνοντας πίσω το χαμηλό επίπεδο του ενάμιση μήνα, στο οποίο βρέθηκε στο κλείσιμο της προηγούμενης συνεδρίασης. 

Αμετάβλητη παρέμεινε η τιμή του ασημιού στα 24,17 δολάρια ανά ουγγιά. Η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.036,15 δολάρια ανά ουγγιά. Το παλλάδιο ενισχύθηκε κατά 0,4% στα 2.042,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές