Σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» βρίσκεται η Γερμανία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος Μικροβιολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Charité του Βερολίνου Κρίστιαν Ντρόστεν, ο οποίος προβλέπει ακόμη και επιπλέον 100.000 νεκρούς, αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα, ακόμη και lockdown.

Μιλώντας στο podcast του δικτύου Βόρειας Γερμανίας NDR, ο κ. Ντρόστεν τονίζει ότι «πρέπει να κλείσουν τα κενά του εμβολιασμού», με τον ιδανικό στόχο να είναι ένας πληθυσμός που θα έχει εμβολιαστεί πλήρως, με τρεις δόσεις. Επειδή ωστόσο, παραδέχεται, δεν μπορεί κανείς να υπολογίζει σε κάτι τέτοιο, πρέπει βραχυπρόθεσμα να συζητηθούν και πάλι μέτρα «τα οποία πιστεύαμε ότι είχαμε αφήσει πίσω μας», όπως ο περιορισμός των επαφών. «Περιμένω έναν χειμώνα πολύ απαιτητικό με νέα – και το λέω ήρεμα – μέτρα lockdown», τονίζει ο Γερμανός επιστήμονας και εκτιμά ότι μέτρα όπως ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από εσωτερικούς χώρους και διάφορες δραστηριότητες (Κανόνας 2G) δεν αρκούν πλέον για να ανακόψουν την πανδημία, εξαιτίας της μεταδοτικότητας της παραλλαγής «Δέλτα».

Αν δεν αντιδράσουμε τώρα με αυστηρότερα μέτρα, με δεδομένη την εμπειρία της Βρετανίας, μπορεί να φθάσουμε και στους 100.000 νεκρούς, συνέχισε ο κ. Ντρόστεν, για να τονίσει: «Και πρόκειται για συντηρητική εκτίμηση».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πολωνία: Το ΝΑΤΟ εξετάζει το ενδεχόμενο κατάρριψης ρωσικών πυραύλων αν πλησιάζουν κράτη-μέλη του
Επικαιρότητα |

Το ΝΑΤΟ εξετάζει κατάρριψη ρωσικών πυραύλων κοντά στα κράτη-μέλη του

Η Πολωνία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ρωσικός πύραυλος κρουζ που εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον πόλεων της δυτικής Ουκρανίας παρεισέφρησε στον πολωνικό εναέριο χώρο.