Η τεχνική εικόνα

Το Bitcoin (BTC) χτύπησε το στοπ στα 65.290 και κατέρρευσε, χτίζοντας μια ανοδικότητα με στήριξη τα 63.600 και στόχο 70.600.

Επίθεση ransomware στη MediaMarkt

Η γερμανική πολυεθνική αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών MediaMarkt φέρεται να έχει πέσει θύμα επίθεσης ransomware. Στην επίθεση, που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής, οι χάκερς απαιτούν λύτρα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin, ώστε να απελευθερώσουν το σύστημα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ενημέρωσης Bleeping Computer, οι δράστες αρχικά ζήτησαν ποσό ύψους 240 εκατομμυρίων δολαρίων. Μια μεταγενέστερη αναφορά μίας άλλης ιστοσελίδας, επ’ονόματι RetailDetail, κατέγραψε ότι το ποσό είχε μειωθεί στα 50 εκατομμύρια δολάρια, με την πληρωμή να ζητείται σε bitcoin.

Το ηλεκτρονικό έγκλημα φέρεται να έχει κρυπτογραφήσει τους διακομιστές της MediaMarkt. Για να αποτρέψει περαιτέρω προβλήματα, η εταιρεία έχει θέση σε προσωρινή παύση τα ΙΤ συστήματά της. Ώς αποτέλεσμα πληθώρα καταστημάτων, κυρίως στις κάτω χώρες, δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες και επιστροφές προϊόντων. Οι διαδικτυακές πωλήσεις σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν επηρεαστεί ακόμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News