Κατά 2,94 φορές υπερκαλύφθηκε η έκδοση του ομολόγου της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, με τη συνολική ζήτηση που εκδηλώθηκε στη δημόσια προσφορά, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα 12 Νοεμβρίου, να ανέρχεται σε 734,9 εκατ. ευρώ και το ετήσιο επιτόκιο στο 2,45%.

Ειδικότερα, διατέθηκαν συνολικά 250.000 άυλες κοινές ανώνυμες ομολογίες της εταιρείας με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ εκάστη με αποτέλεσμα την άντληση κεφαλαίων ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Η συνολική ζήτηση που εκδηλώθηκε από επενδυτές οι οποίοι συμμετείχαν στη Δημόσια Προσφορά ανήλθε σε 734,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 2,94 φορές.

Η τελική απόδοση των Ομολογιών ορίστηκε σε 2,45% και το επιτόκιο των Ομολογιών σε 2,45% ετησίως.

Οι Ομολογίες κατανεμήθηκαν ως εξής: α) 170.000 Ομολογίες (68% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ιδιώτες Επενδυτές, και β) 80.000 Ομολογίες (32% επί του συνόλου των εκδοθεισών Ομολογιών) κατανεμήθηκαν σε Ειδικούς Επενδυτές.

Τη σχετική ανακοίνωση εξέδωσαν η Eurobank και η Alpha, Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι της Δημόσιας Προσφοράς για την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου και την εισαγωγή των Ομολογιών προς διαπραγμάτευση στην αγορά ομολόγων του ΧΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις