Ο δήμαρχος του Μαϊάμι, o Francis Suarez, ανακοίνωσε εχθές στο CoinDesk TV ότι θα εφαρμόσει τη μέθοδο του staking (μία μορφή αποταμίευσης με αντάλλαγμα απόδοση τόκων) στο MiamiCoin. Συγκεκριμένα, θα θέσει σε staking ένα μεγάλο μέρος του εγγενούς κρυπτονομίσματος της πόλης, MiamiCoin, ώστε να εισπράττει απόδοση (yield) σε Bitcoin. H απόδοση αυτή θα διανέμεται στη συνέχεια ως μέρισμα απευθείας στους κατοίκους του Μαϊάμι, αναδεικνύοντας την περιοχή ως την πιο πρωτοπόρα.

Προηγουμένως, μόνο οι κάτοχοι του MiamiCoin μπορούσαν να κερδίσουν επιστροφή σε κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση, τώρα σε όλους τους κάτοικους θα διανεμηθεί ένα πορτοφόλι Bitcoin, στο οποίο θα λαμβάνουν δωρεάν BTC, ανεξάρτητα από το αν κατέχουν MiamiCoin ή όχι.

Από τις 3 Αυγούστου 2021, το MiamiCoin επιτρέπει στους κατοίκους να επενδύουν σε διαφορετικά έργα και υποδομές για την πόλη. Τις εισφορές αυτές τις μετατρέπει σε δολάρια μέσω του ταμείου της πόλης. Μέχρι στιγμής, το Μαϊάμι έχει ήδη αντλήσει κεφάλαια ύψους 21 εκατομμύριων δολαρίων.

To MiamiCoin ‘ήρθε στη ζωή’ αλγοριθμικά μέσω της υπηρεσίας CityCoins. Τα CityCoins είναι κρυπτονομίσματα που επιτρέπουν στους κατόχους τους να υποστηρίζουν τις πόλεις τους, με παράλληλη απόκτηση τόκων σε Bitcoin. Η υπηρεσία έχει αναπτυχθεί επί του Stacks, ένα πρωτόκολλο το οποίο συνδέεται με το Bitcoin, επιτρέποντας τη δημιουργία εφαρμογών, έξυπνων συμβολαίων (smart contracts) και ψηφιακών στοιχείων.

Μέσω αυτών των έξυπνων συμβολαίων σε Bitcoin, που ουσιαστικά είναι συνθήκες ‘εάν… τότε…’ , ο δήμαρχος Suarez υποστήριξε πως θα κάνει staking το MiamiCoin και θα αποδώσει Bitcoin στους πολίτες.

Δήλωσε: «Θα δημιουργήσουμε ψηφιακά πορτοφόλια για τους κατοίκους μας και θα τους δώσουμε Bitcoin απευθείας από την απόδοση του MiamiCoin».

Ο Suarez δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής των κατοίκων που θα λάβουν το προαναφερθέν πορτοφόλι. Οι λήπτες θα αποτελούν είτε φορολογούμενους, είτε πολίτες με διεύθυνση κατοικίας στο Μαϊάμι, είτε ανθρώπους που συμμετείχαν στις εκλογές.

Πρόσθεσε πως η πόλη του θα συνεργαστεί με πληθώρα ανταλλακτηρίων για να βοηθήσει τους δικαιούχους πολίτες να αποκτήσουν τα πορτοφόλια τους, να δημιουργήσουν λογαριασμούς και να αποτρέψει απατεώνες απλώς μετακομίζουν στο Μαϊάμι, για να πάρουν Bitcoin.

Το όραμα του ριζοσπαστικού δημάρχου είναι το Bitcoin να περιέλθει στα χέρια ολοένα και περισσότερων ανθρώπων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News