Η τεχνική εικόνα

Η σχετική απομείωση της ενδογενούς μεταβλητότητας τοπικά, οδηγεί σε μεγαλύτερο time frame, με την ανοδική σφήνα εν ισχύ. Η στήριξη για το Bitcoin (BTC) είναι στα 61.500, με τον πρώτο στόχο στα 69.400, χωρίς να αποκλείονται υπερβολές προς τα 71.300.

Εν συντομία..

Η πολυαναμενόμενη αναβάθμιση στο δίκτυο του Bitcoin, γνωστή ως Taproot, είναι πλέον εν ισχύ. Το Taproot, συνιστά ένα νέο πρωτόκολλο και μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για τη βελτίωση του απορρήτου, της ασφάλειας και της επεκτασιμότητας (Scalability) του Bitcoin.

Το Taproot, στις 12 Ιουνίου, απέκτησε πάνω από 90% της υποστήριξης των miners, ώστε να «κλειδώσει» την ενεργοποίηση του. Η αναβάθμιση, που βρισκόταν σε ανάπτυξη εδώ και 7 χρόνια, τελικά ενεργοποιήθηκε, εχθές 14 Νοεμβρίου, στο block 709.632, ξεκλειδώνοντας νέες δυνατότητες για πορτοφόλια πολλαπλών υπογραφών και κλιμάκωση. Τώρα εναπόκειται στους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν το Taproot, ώστε τα πλεονεκτήματα της ενημέρωσης να ευδοκιμήσουν.

Τι είναι το Taproot?

Το Taproot είναι μια αναβάθμιση του Bitcoin που στοχεύει στη βελτίωση της ιδιωτικότητας και της αποτελεσματικότητας του δικτύου του. Είναι η πρώτη αναβάθμιση του δικτύου εδώ και τέσσερα χρόνια, από τότε που οι Segregated Witnesses (SegWit) κυκλοφόρησαν το 2017.

Η ενημέρωση αυτή περιλαμβάνει τρεις Προτάσεις Βελτίωσης Bitcoin (BIPs), συμπεριλαμβανομένων των BIP340 (BIP – Schnorr), BIP341 (BIP – Taproot), BIP342 (BIP – Tapscript).

Η BIP-Schnorr εισάγει τις “Schnorr Signatures”, έναν ταχύτερο, πιο ασφαλή και λιγότερο απαιτητικό τρόπο εξουσιοδότησης συναλλαγών. Το BIP – Schnorr ενεργοποιεί επίσης το BIP – Taproot, το οποίο χρησιμοποιεί μια τεχνική που ονομάζεται «MAST». Η τελευταία, δεσμεύει λιγότερα δεδομένα συναλλαγών των έξυπνων συμβολαίων στο blockchain, ενώ συγκαλύπτει επίσης ορισμένες πληροφορίες ιδιωτικών συναλλαγών. Τέλος, το BIP – Tapscript εφοδιάζει το δίκτυο του Bitcoin με μια αναβαθμισμένη γλώσσα προγραμματισμού για τις συναλλαγές. Η γλώσσα χρησιμοποιεί την τεχνολογία Schnorr και Taproot. Το Tapscript επίσης επιτρέπει στους προγραμματιστές να εφαρμόσουν μελλοντικές αναβαθμίσεις πιο αποτελεσματικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News