Στην περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας και μείωση του δανεισμού της προχωρά ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την αγορά, η εισηγμένη προετοιμάζεται για την έκδοση ομολόγου ύψους 250 έως 300 εκατ. ευρώ, πιθανόν και 350 εκατ. ευρώ.

Το άνοιγμα του βιβλίου των προσφορών που θα απευθύνεται σε εγχώριους ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές αναμένεται τον επόμενο μήνα, με τις εκτιμήσεις να τοποθετούν χρονικά τη διαδικασία χρηματοδότησης στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Όπως σημειώνουν πηγές της αγοράς, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποσκοπεί με τα κεφάλαια που θα αντλήσει να αποπληρώσει ομολογιακή έκδοση του 2018 και ύψους 120 εκατ. ευρώ και για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τους ομολογιούχους.

Αντικείμενό τους είναι, κατά πληροφορίες, η πρόωρη αποπληρωμή των ομολογιών που κατέχουν. Υπενθυμίζεται ότι το ομόλογο του 2018 είχε επταετή διάρκεια.

Η εισηγμένη επιδιώκει την έκδοση του νέου ομόλογου σε μία ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία για τέτοιες χρηματοδοτικές κινήσεις. Κάτι που έχει φανεί και από πρόσφατα εγχειρήματα εταιριών. Οι αποδόσεις κρίνονται δελεαστικές για τους επενδυτές αλλά και ικανοποιητικές για τους εκδότες ομολόγων.

Πέραν της πρόωρης αποπληρωμής του παλαιότερου ομολόγου, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, αποσκοπεί με το υπόλοιπο των κεφαλαίων περί τα 120 με 180 εκατ. ευρώ που θα αντλήσει, να χρηματοδοτήσει μέρος του επενδυτικού της προγράμματος. Η εταιρία έχοντας το τελευταίο χρονικό διάστημα κερδίσει σημαντικούς διαγωνισμούς έργων ή παραχωρήσεων (π.χ. Εγνατία Οδός) επιχειρεί να διασφαλίσει πηγές χρηματοδότησης κυρίως για έργα που είναι σε εξέλιξη από προηγούμενες συμβάσεις ή για άλλες που πρόκειται να συνάψει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις