Η Premier League ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παρέχει πρόσθετη χρηματοδότηση στους ποδοσφαιρικούς συλλόγους των χαμηλότερων κατηγοριών της Αγγλίας, ώστε να βοηθηθούν στην οικονομική τους ανάκαμψη από το χτύπημα της πανδημία της Covid-19.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κατηγορίες League One και League Two θα λάβουν ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 20 εκατομμυρίων λιρών (πάνω από 23,75 εκατομμύρια ευρώ) για τη σεζόν 2021-22 ενώ άλλα πέντε εκατομμύρια λίρες θα κατευθυνθούν στους 66 συλλόγους στις τρεις κατηγορίες της National League, από φέτος μέχρι το 2025.

Πέρυσι, η Premier League είχε συμφωνήσει με την EFL (English Football League) να προσφέρει ένα πακέτο διάσωσης ύψους 250 εκατομμυρίων λιρών για τις χαμηλότερες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η Championship, η δεύτερη ποδοσφαιρική κατηγορία, έλαβε ένα δάνειο με μηδενικό επιτόκιο ύψους 200 εκατομμυρίων λιρών, ενώ οι ομάδες των League One και League Two έλαβαν ποσό της τάξης των 50 εκατομμυρίων λιρών.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση καλύπτει πρακτικά πέντε τομείς δραστηριότητας – την υποστήριξη του συστήματος της National League, ανάπτυξη του αθλήματος σε ότι αφορά τις ομάδες γυναικών και κοριτσιών, ενίσχυση των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων σε επίπεδο κοινοτήτων, υποστήριξη των συλλόγων της EFL και έργα που θα βοηθήσουν ευρύτερα στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport