Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες της Wall Street, με τον Nasdaq να καταγράφει πτώση για δεύτερη μέρα, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές δέχτηκαν πιέσεις.

Στη Wall Street, ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,55% ή 194,55 μονάδες στις 35.813, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,17% στις 4.690 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,50% στις 15.775 μονάδες.

Οι αποδόσεις των ομολόγων συνεχίζουν στο μεταξύ να σκαρφαλώνουν, με την απόδοση στο 10ετές να κερδίζει 6 μονάδες βάσης στο 1,68%.

Η πτώση των μετοχών του κλάδου της τεχνολογίας επηρεάζεται από τις αποδόσεις των ομολόγων έχουν εκτιναχθεί μετά την απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να επανατοποθετήσει τον πρόεδρο της Fed Τζερόμ Πάουελ. Τα υψηλότερα επιτόκια θεωρούνται συχνά ως αρνητικά για τις εταιρείες υψηλής ανάπτυξης, επειδή τα μελλοντικά τους κέρδη φαίνονται λιγότερο ελκυστικά στους επενδυτές σε σχέση με τη βραχυπρόθεσμη αύξηση των αποδόσεων που προσφέρουν τα ομόλογα. 

Οι μετοχές αντέδρασαν αρχικά θετικά στην ανακοίνωση ότι ο πρόεδρος της Federal Reserve Τζερόμ Πάουελ ορίστηκε για δεύτερη τετραετή θητεία από τον Μπάιντεν, οδηγώντας τις προσδοκίες ότι η κεντρική τράπεζα θα παραμείνει στη νομισματική της πορεία, καθώς η οικονομία ανακάμπτει από την πανδημία και προσπαθεί να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό. Ωστόσο, οι αγορές αντέστρεψαν την πορεία τους προς το τέλος της συνεδρίασης και οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνέχισαν να αυξάνονται.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε τον Νοέμβριο εν μέσω ελλείψεων εργατικού δυναμικού και καθυστερήσεων πρώτων υλών, συμβάλλοντας στη συνέχιση της ανόδου των τιμών στα μέσα του τέταρτου τριμήνου.

Η IHS Markit ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο δείκτης PMI Output Index, που παρακολουθεί τους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών, υποχώρησε στις 56,5 μονάδες στα μέσα Νοεμβρίου από 57,6 τον Οκτώβριο. 

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου έκλεισε με κέρδη. Συγκεκριμένα, το WTI, παραδόσεως Ιανουαρίου, ενισχύθηκε 1,75 δολάρια ή 2,3%, κλείνοντας στα 78,50 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent Ιανουαρίου επίσης ενισχύθηκε κατά 1,62 δολάρια ή 2% στα 81,32 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου.

Αντίστοιχα, στην αγορά συναλλάγματος,το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1252 δολ.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street