Το Πανεπιστήμιο Stanford στη Καλιφόρνια, ξεχωρίζει για την ενασχόληση των φοιτητών του, με τον χώρο του blockchain, καθώς και για τη συμβολή του στην ευρύτερη ακαδημαϊκή συζήτηση.

Το Stanford έχει δύο φοιτητικά ‘societies’, που ασχολούνται με τον χώρο του blockchain, το ‘Stanford Blockchain Club’ και το ‘Stanford Blockchain Collective’. Το πρώτο ιδρύθηκε πριν από το 2014, όταν το Bitcoin(BTC) κόστιζε μόνο μερικές εκατοντάδες δολάρια. To δεύτερο, μετράει μεταξύ των αποφοίτων του, προγραμματιστές λογισμικού και επιχειρηματίες blockchain που δραστηριοποιούνται από το Βερολίνο έως το Χονγκ Κονγκ.

Το πανεπιστήμιο έχει δημιουργήσει το πρώτο νομικό περιοδικό, του οποίο το ακαδημαϊκό περιεχόμενο επικεντρώνεται στη σχέση του blockchain με την κοινωνία και το κράτος, το «The Stanford Journal of Blockchain Law and Policy». Στόχος του είναι να καλύψει «μια κρίσιμη ανάγκη στο πεδίο για μια ουδέτερη, ανιδιοτελή και αξιόπιστη πλατφόρμα. Στην πλατφόρμα αυτή θα δημοσιεύεται περιεχόμενο υψηλής ποιότητας και θα προάγεται η ελευθερία του λόγου». Οι ακαδημαϊκοί που το επιμελούνται, συγκροτούν επίσης και το ‘Stanford Center for Blockchain Research’ του πανεπιστημίου.

Το παραπάνω κέντρο λειτουργεί ως χώρος συνάντησης για ερευνητές στη μηχανική, στο δίκαιο και στα οικονομικά. Επίσης διαθέτει και μία πλατφόρμα για την εκπαίδευση των φοιτητών. Ο πρωταρχικός του σκοπός είναι η ανάπτυξη νέων και πρωτοποριακών τεχνολογιών στο πεδίο του blockchain.

Το Stanford πραγματοποίησε, πέρυσι, το 4ο ετήσιο συνέδριο blockchain. Το συνέδριο περιελάμβανε ως ομιλητές, εκπροσώπους οργανισμών – κολοσσών, όπως το Ethereum Foundation και το Facebook, καθώς και καθηγητές πανεπιστήμιων από Λονδίνο, Βαρσοβία και Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News