Η Nissan Motor Co ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 2 τρισ. γιεν (ήτοι περίπου 17,59 δισ. δολάρια) μέσα στην επόμενη πενταετία προκειμένου να επιταχύνει την στροφή της προς την ηλεκτροκίνηση και να «προλάβει» τους ισχυρούς ανταγωνιστές της στον κλάδο, όπως η Tesla.

O ιαπωνικός κολοσσός που έγραψε ιστορία στην ηλεκτροκίνηση παρουσιάζοντας το πρώτο εμπορικό μοντέλο EV περίπου μία δεκαετία πριν, το Leaf, σκοπεύει να λανσάρει 23 μοντέλα ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2030. Από αυτά τα 15 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά και τα υπόλοιπα θα είναι υβριδικά.

Με το σχέδιο αυτό η Nissan θα δαπανήσει ουσιαστικά διπλάσια κονδύλια για τον κλάδο, από ότι έχει ξοδέψει συνολικά την προηγούμενη δεκαετία με στόχο να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του κλάδου και να μπορεί να ανταγωνιστεί καλύτερα έτερες εταιρείες με ισχυρή παρουσία στην ηλεκτροκίνηση. Στόχος της δε, είναι να βελτιώσει και το πράσινο αποτύπωμα της φτάνοντας σε μηδενικό ισοζύγιο ρύπων άνθρακα μέχρι το 2050.

Το σχέδιο της κάνει λόγο για αύξηση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων κατά τουλάχιστον 75% στην Ευρώπη, 55% στην Ιαπωνία και 40% στην Κίνα, έως το 2026. Για τις ΗΠΑ ο στόχος είναι η αύξηση των πωλήσεων EV κατά 40% μέχρι το 2030.

Για την επίτευξη των στόχων της σημείο κλειδί είναι και η δραστική μείωση του κόστους των μπαταριών λιθίου κατά 65% μέσα στα επόμενα οκτώ χρόνια. Μάλιστα σχεδιάζει να παρουσιάσει το πρώτο μοντέλο αυτοκινήτου αποκλειστικά με μπαταρία solid-state μέχρι το 2028.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας ανησυχεί πολλούς στην Ευρώπη
Green |

Ποιο είναι το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας - Μεγάλη ανησυχία στην Ευρώπη

Οι προβλέψεις δείχνουν πως το 2050, άνω του 80% του πληθυσμού στην Ευρώπη, θα ζει στις πόλεις, γεγονός που ενεργοποιεί πολλά ερευνητικά προγράμματα αλλά και συνεργασίες μεταξύ Δήμων και Πανεπιστημίων προκειμένου να προετοιμάσουν την επόμενη μέρα

Ερευνα ΚΑΠΕ για την τεχνολογία δέσμευσης και γεωλογικής αποθήκευσης CO2
Green |

Ερευνα ΚΑΠΕ για την τεχνολογία δέσμευσης και γεωλογικής αποθήκευσης CO2

Η τεχνολογία δέσμευσης και γεωλογικής αποθήκευσης του διοξειδίου του άνθρακα είναι μια νέα τεχνολογία μία από τις διαθέσιμες επιλογές για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα και τη σταθεροποίηση του κλίματος.