Η Xiaomi, μία εταιρεία ευρύτερα γνωστή για την κατασκευή έξυπνων κινητών τηλεφώνων και άλλων gadgets, πρόκειται να δημιουργήσει εγκαταστάσεις στο Πεκίνο όπου θα παράγονται έως και 300.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα ετησίως.

Την ανακοίνωση έκαναν σήμερα οι τοπικές αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας.

Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί σε δύο φάσεις, με την Xiaomi να κατασκευάζει επίσης στην Οικονομική και Τεχνολογική Ζώνη Ανάπτυξης του Πεκίνου γραφεία για την εγκατάσταση της κεντρικής διοίκησης της μονάδας, του τμήματος πωλήσεων και του τμήματος έρευνας, όπως έκανε γνωστό η κυβερνητική υπηρεσία οικονομικής ανάπτυξης Beijing E-Town μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης WeChat.

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, αναμένεται το εργοστάσιο να τεθεί σε λειτουργία μαζικής παραγωγής έως το 2024, ένας στόχος που είχε προαναγγελθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Xiaomi τον περασμένο Οκτώβριο.

Τον Μάρτιο η κινεζική εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι δεσμεύεται να επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο τμήμα κατασκευής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, σε βάθος δέκα χρόνων. Ακολούθησε η τυπική δημιουργία της EV μονάδας στα τέλη Αυγούστου.

Όπως αναφέρει το Reuters, η εταιρεία λειτουργεί χιλιάδες καταστήματα πώλησης smartphones στην τοπική αγορά της Κίνας τα οποία σχεδιάζει σταδιακά να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί σαν ένα κανάλι πώλησης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή