«Πράσινη» πρόταση, ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική του για την προστασία του περιβάλλοντος, υπέβαλε ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου και εντάχθηκε στο «πράσινο» ταμείο του προγράμματος «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ)-Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2021».

Η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του προγράμματος φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ανέρχεται στις 29.760 ευρώ και αφορά τη μελέτη εγκατάστασης τουλάχιστον τριών -δημοσίως προσβάσιμων- Σημείων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Τα ΣΦΗΟ θα αποτελούν ουσιαστικά τον οδικό χάρτη χωροθέτησης των δημοσίως προσβάσιμων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, που αποτελεί και το προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικά οχήματα – Γιατί τα ελαστικά τους δεν έχουν καμία σχέση με όσα ξέραμε

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης, αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ)» εισάγεται η ηλεκτροκίνηση στη ζωή των δημοτών-επισκεπτών με πολλαπλά οφέλη, οικονομικά και περιβαλλοντικά, αξιοποιώντας όλες τις επιδοτήσεις και τα προγράμματα.

Ο Δήμος Οροπεδίου έχει ενταχθεί -εκτός των άλλων- και στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στον Άξονα «Περιβάλλον» με τίτλο «Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου» με το ποσό των 401.760,00 ευρώ που περιλαμβάνει την προμήθεια επτά ηλεκτρικών οχημάτων και δέκα σταθμών φόρτισης, με στόχο μέχρι το τέλος του 2021 να έχει ξεκινήσει η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθειά τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας ανησυχεί πολλούς στην Ευρώπη
Green |

Ποιο είναι το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας - Μεγάλη ανησυχία στην Ευρώπη

Οι προβλέψεις δείχνουν πως το 2050, άνω του 80% του πληθυσμού στην Ευρώπη, θα ζει στις πόλεις, γεγονός που ενεργοποιεί πολλά ερευνητικά προγράμματα αλλά και συνεργασίες μεταξύ Δήμων και Πανεπιστημίων προκειμένου να προετοιμάσουν την επόμενη μέρα

Ερευνα ΚΑΠΕ για την τεχνολογία δέσμευσης και γεωλογικής αποθήκευσης CO2
Green |

Ερευνα ΚΑΠΕ για την τεχνολογία δέσμευσης και γεωλογικής αποθήκευσης CO2

Η τεχνολογία δέσμευσης και γεωλογικής αποθήκευσης του διοξειδίου του άνθρακα είναι μια νέα τεχνολογία μία από τις διαθέσιμες επιλογές για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα και τη σταθεροποίηση του κλίματος.