Aν και το Bitcoin έχει καταφέρει να ορθοποδήσει μετά την πτωτική τάση του καλοκαιριού, δυστυχώς η αγορά έχει επανέλθει σε περιοχή «ακραίου φόβου» για πρώτη φορά μετά τα $43.000.

Σύμφωνα με το ‘Crypto Fear & Greed Index’, η ένδειξη του αισθήματος της αγοράς είναι σε φόβο 33 πόντων, που μεταφράζεται ως έντονη απαισιοδοξία.
Το Fear & Greed αποτελεί ένα καλάθι παραγόντων για τον υπολογισμό μιας τυποποιημένης βαθμολογίας συναισθήματος για τις κρυπτο-αγορές, από 1-100. Σύμφωνα με τους αναλυτές του δείκτη, ο ακραίος φόβος μπορεί να είναι σημάδι ότι οι επενδυτές ανησυχούν υπερβολικά. Αυτό με τη σειρά του, θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία αγοράς.

Το Σάββατο 27 του μηνός ο δείκτης εντοπίσθηκε στους 21 πόντους, επίπεδο που είχε δει τελευταία φορά στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν το BTC/USD διαπραγματευόταν στα $43.800.

Τα επιτόκια χρηματοδότησης

Τα επιτόκια χρηματοδότησης, που ήταν θετικά παρά την κίνηση της Παρασκευής, έδειξαν ότι οι προσδοκίες της αγοράς είναι αυτές της ταχείας ανάκαμψης. Και από ότι φαίνεται έχουν επιβεβαιωθεί, καθώς η πλειοψηφία της κρύπτο αγοράς σημειώνει άνοδο 5%, με το BTC να διαπραγματεύεται άνω των $56.000.

Σύμφωνα ωστόσο με την εταιρεία αναλύσεων Delphi Digital, η χρηματοδότηση είναι χαμηλότερη, εν συγκρίσει με το πρώτο εξάμηνο του 2021. Αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι η αγορά δεν έχει αποφανθεί ακόμα, εάν θα διατηρήσει μια πτωτική ή ανοδική πορεία.

Οι ερευνητές της δήλωσαν στο Twitter: «Τα επιτόκια χρηματοδότησης συνεχίζουν να είναι χαμηλά στις προθεσμιακές αγορές. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι οι βραχυπρόθεσμοι traders με μόχλευση εξακολουθούν να είναι αναποφάσιστοι ως προς την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News