Το κρυπτονόμισμα OMIC του αποκεντρωμένου οργανισμού (DAO) «Omicron» εκτινάχθηκε από $76 σε $376 τις τελευταίες 24 ώρες, σημειώνοντας ράλι 395%, ενώ κορυφαία κρυπτονομίσματα, όπως το BTC και το ETH παρουσίασαν πτωτικές τάσεις.

Την Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ονόμασε συμπωματικά την πιο πρόσφατη μετάλλαξη του Covid ‘Omicron’, κάτι που μπορεί να εξηγήσει και τη θεαματική άνοδο.

Αν και οι δυσάρεστες ειδήσεις ταρακούνησαν τις παγκόσμιες αγορές και την κρύπτο αγορά την Πέμπτη, το Omicron DAO, χάρη στην τυχαία συνωνυμία, υπέδειξε δυναμισμό.

Το OMIC του Omicron DAO

Το Omicron DAO χαρακτηρίζεται ως ένα «πρωτόκολλο αποκεντρωμένου νομίσματος/ decentralized currency protocol». Βασίζεται στο Arbitrum, που είναι το πιο γνωστό Layer 2 solution του Ethereum network. Το εγγενές του νόμισμά του, το OMIC, κυκλοφόρησε στο Arbitrum νωρίτερα αυτό το μήνα. Σύμφωνα με στοιχεία από το CoinGecko, ο όγκος συναλλαγών του ξεπερνάει τα $414.000 και η συνολική προσφορά είναι μόνο 2.430 νομίσματα Βρίσκεται στα αρχικά στάδια ανάπτυξής του. Ως αποτέλεσμα, δεν έχει ακόμη κατάταξη στον ιστότοπο και υπάρχουν λιγότεροι από 1.500 λογαριασμοί που το ακολουθούν στο Twitter και στο Discord.

Εκτός από το token του Omicron DAO, μεγάλο ποσοστό της κρύπτο-αγοράς βρίσκεται σε καθοδική πορεία. Κορυφαία ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως το Bitcoin, το Ethereum, το Polkadot και το Solana εντοπίζονται σε διόρθωση. Εξαιρέσεις από την ύφεση αποτελούν Metaverse token, όπως το MANA και το SAND, που έχουν καταγράψει νέα ιστορικά υψηλά ευνοημένα από τη μετονομασία του Facebook σε Meta.

Η Συνωνυμία συνεχίζεται…

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το όνομα ‘Omicron’ διεκδικεί και άλλο νόμισμα, πέραν του OMIC. Στον ιστότοπο του CoinMarketCap, το νόμισμα αυτό έχει σύμβολο ‘OMC’ και δεν διαπραγματεύεται σε κάποιο δημοφιλές ανταλλακτήριο.

Το αρχικό Omicron εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 31 Αυγούστου 2016 στο φόρουμ ‘Bitcoin Talk’ ως «νόμισμα έκδοσης μερισμάτων/ dividend-issuing currency». Το έργο ισχυρίστηκε ότι είχε συγκεντρώσει 121 Bitcoin, αξίας τώρα 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Μετά από μερικές πληρωμές μερισμάτων, το έργο σταμάτησε. Αν οι δημιουργοί του έργου είχαν διατηρήσει το πρότζεκτ έως σήμερα, πολύ πιθανόν το νόμισμα αυτό να είχε δει τις αποδόσεις του συνονόματού του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News