Ανοδικά κινείται το ευρώ και προετοιμάζεται να κλείσει το πρώτο τριήμερο συνεχόμενης ανοδικής πορείας, καθώς οι επενδυτές έκοψαν τις short θέσεις τους στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της Moderna σχετικά με τη χαμηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι της παραλλαγής Όμικρον .

Η διάθεση για ανάληψη κινδύνου μειώθηκε για δεύτερη μέρα μέσα σε μια βδομάδα, καθώς οι δηλώσεις του τροφοδότησαν τις προσδοκίες πώς η παγκόσμια οικονομία έχει μεγαλύτερη πορεία να διανύσει για να επιστρέψει στην κανονικότητα τους επόμενους μήνες. Αυτό είναι πιο ξεκάθαρο στην άνοδο του ευρώ, ενώ οι επενδυτές έσπευσαν να αποσυρθούν από τις θέσεις που είχαν πάρει για γρηγότερη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων. Οι αγορές χρήματος υποχώρησαν από την αρχική προσδοκία τους για πλήρη αύξηση 25 μονάδων βάσης στα αμερικανικά επιτόκια τον Ιούλιο του 2022 και την τοποθετούν τον Σεπτέμβριο.

Το ευρώ ενισχύθηκε κατά 0,5% έναντι του δολαρίου στα 1,1367 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 1,3% στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις.

Ανοδικά έναντι του δολαρίου κινήθηκε και το ιαπωνικό γεν και βρέθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από το Οκτώβριο, στα 112,86 γεν.

Οι έντονες διακυμάνσεις χαρακτηρίζουν και την αγορά των κρυπτονομισμάτων, με το Ethereum να καταγράφει κέρδη άνω του 3%, αντιδρώντας στις αρνητικές αποδόσεις που κατέγραφε νωρίτερα στο Λονδίνο. Το Βitcoin παραμένει στα 58.000 δολάρια

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές