Με μέτρια συναλλακτική δραστηριότητα, το Χρηματιστήριο παρέμεινε πέριξ του αμετάβλητου, μετά από μια συνεδρίαση με μικτά πρόσημα και έλλειψη κατεύθυνσης.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης απέκτησε μεγάλο εύρος διακύμανσης, καθώς το υψηλό ημέρας ήταν μέχρι και σε θετικό έδαφος στο +0,30% και το χαμηλό στο -0,82%, υπενθυμίζοντας ότι ακόμα εκείνος βρίσκεται σε αρνητική περιοχή μετά τη βίαιη απώλεια των μεσοπρόθεσμων στηρίξεων στις 870 μονάδες.

Η διστακτικότητα των επενδυτών να κινηθούν προς κάποια κατεύθυνση φαίνεται και από το ότι από τις 25 μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι 9 έκλεισαν ανοδικές, ενώ και από το σύνολο του ταμπλό, 47 έκλεισαν ανοδικές έναντι 64 πτωτικών και 57 αμετάβλητων.

Άξια λόγου ήταν η συμπεριφορά του ΧΑ σε σχέση με τις λοιπές αγορές, και κυρίως τις ευρωαγορές, καθώς εκείνες κατέγραφαν καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ευρείες απώλειες, λ.χ. ο Eurostoxx 50 κινείτο πέριξ του -2%. Αυτό σημειώνει μια συμπαγή εικόνα για τις περισσότερες εισηγμένες μετοχές και δίνει σημαντικό προβάδισμα για την επόμενη ημέρα, εάν και εφόσον το πρόβλημα με την Όμικρον εξομαλυνθεί.

Στις ΗΠΑ, η έντονη μεταβλητότητα ήταν το χαρακτηριστικό της ημέρας, τόσο με την αγορά κλειστή και την κίνηση των ΣΜΕ του Σικάγο, όσο και κατά την κανονική διάρκεια. Προφανώς, όλοι χορεύουν ακόμα στον ρυθμό που δίνει το νέο στέλεχος του κορονοϊού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News