Βουτιά της τάξης του 6,9% κατέγραψαν οι παραγγελίες στη γερμανική βιομηχανία τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, μετά την αύξηση του 1,8% τον Σεπτέμβριο.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της ασθενέστερης ζήτησης από άλλες χώρες για κεφαλαιουχικά αγαθά όπως αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, επιβαρύνοντας περαιτέρω την προοπτική ανάπτυξης για τη βιομηχανία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η έλλειψη ημιαγωγών και άλλων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που δημιουργήθηκε στη διάρκεια της πανδημίας έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στον εφοδιασμό και προβλήματα στην παραγωγή για την πανίσχυρη αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας και για άλλους σημαντικούς τομείς της οικονομίας.

Ακόμα και εάν εξαιρεθούν οι συγκυριακοί παράγοντες όπως οι μειωμένες παραγγελίες για μεγάλα βιομηχανικά είδη, όπως αεροπλάνα, οι βιομηχανικές παραγγελίες εξακολουθούν να είναι μειωμένες κατά 1,8%, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Διαβάστε ακόμη: Γερμανία – Αυξήσεις 2,8% στους μισθούς για τον δημόσιο τομέα

Οι παραγγελίες από το εξωτερικό μειώθηκαν περισσότερο από 13% τον Οκτώβριο, με τη ζήτηση από χώρες εκτός ευρωζώνης, όπως η Κίνα, να εμφανίζεται ιδιαίτερα αδύναμη. Οι παραγγελίες από εγχώριους πελάτες, ωστόσο, αυξήθηκαν κατά 3,4%.

«Τα νέα lockdown στην Ασία επιβραδύνουν τη βιομηχανία στη Γερμανία», δήλωσε ο αναλυτής της VP Bank, Τόμας Γκίτζελ,  προσθέτοντας ότι το νέο κύμα της πανδημίας σε όλο τον κόσμο επιβαρύνει συνολικά την παγκόσμια οικονομία.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ζήτηση εντός της χώρας έχει τη δυνατότητα να παραμείνει ισχυρή, κάτω και από τη δέσμευση του κυβερνώντος συνασπισμού για σημαντικές επενδύσεις στην πράσινη οικονομία.

«Η απαλλαγή της οικονομίας από τον άνθρακα απαιτεί μεγάλες επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες. Η γερμανική βιομηχανία μπορεί και θα ωφεληθεί από αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο αναλυτής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Ινδία: Το «10λεπτο» στο delivery τροφίμων και οι φόβοι των διανομέων
Διεθνή |

Ινδία: Το «10λεπτο» στο delivery τροφίμων και οι φόβοι των διανομέων

Οι ινδικές startup στον κλάδο των ειδών παντοπωλείου προσελκύουν πελάτες με γνώσεις τεχνολογίας καθώς τους υπόσχονται παραδόσεις εντός 10 λεπτών, πυροδοτώντας με αυτό τον τρόπο μια έκρηξη στο «γρήγορο εμπόριο»

Τουρκία: Ζητείται από τις εμπορικές τράπεζες να μην μοιράσουν μέρισμα για να κρατήσουν την ρευστότητα τους
Διεθνή |

Τουρκία: Ζητείται από τις εμπορικές τράπεζες να μην μοιράσουν μέρισμα

Την αποκάλυψη έκανε το πρακτορείο Bloomberg, αναφέροντας πως η εποπτική αρχή της BDDK μετέφερε τις προτάσεις(;) της προς τις τράπεζες μέσω της Ένωσης Τουρκικών Τραπεζών, αποφεύγοντας δηλαδή εσκεμμένα να εκδώσει ρητή, γραπτή εντολή

Ουκρανικό: Πώς οι Αμερικανοί βοηθούν την Ευρώπη να αμυνθεί στον ενεργειακό εκβιασμό του Κρεμλίνου
Διεθνή |

Το μυστικό σχέδιο των Αμερικανών για να καλύψουν ενεργειακά την Ευρώπη σε περίπτωση σύρραξης στην Ουκρανία

Η Ουάσιγκτον κινητοποιεί τις εγχώριες αμερικανικές εταιρείες LNG, αλλά κυρίως ενεργοποιεί τις συμμαχίες της στη Μέση Ανατολή, ζητώντας κυρίως από το Κατάρ να καλύψει τυχόν ρωσικό κενό