Βουτιά της τάξης του 6,9% κατέγραψαν οι παραγγελίες στη γερμανική βιομηχανία τον Οκτώβριο σε μηνιαία βάση, μετά την αύξηση του 1,8% τον Σεπτέμβριο.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της ασθενέστερης ζήτησης από άλλες χώρες για κεφαλαιουχικά αγαθά όπως αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, επιβαρύνοντας περαιτέρω την προοπτική ανάπτυξης για τη βιομηχανία της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η έλλειψη ημιαγωγών και άλλων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων που δημιουργήθηκε στη διάρκεια της πανδημίας έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στον εφοδιασμό και προβλήματα στην παραγωγή για την πανίσχυρη αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας και για άλλους σημαντικούς τομείς της οικονομίας.

Ακόμα και εάν εξαιρεθούν οι συγκυριακοί παράγοντες όπως οι μειωμένες παραγγελίες για μεγάλα βιομηχανικά είδη, όπως αεροπλάνα, οι βιομηχανικές παραγγελίες εξακολουθούν να είναι μειωμένες κατά 1,8%, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Διαβάστε ακόμη: Γερμανία – Αυξήσεις 2,8% στους μισθούς για τον δημόσιο τομέα

Οι παραγγελίες από το εξωτερικό μειώθηκαν περισσότερο από 13% τον Οκτώβριο, με τη ζήτηση από χώρες εκτός ευρωζώνης, όπως η Κίνα, να εμφανίζεται ιδιαίτερα αδύναμη. Οι παραγγελίες από εγχώριους πελάτες, ωστόσο, αυξήθηκαν κατά 3,4%.

«Τα νέα lockdown στην Ασία επιβραδύνουν τη βιομηχανία στη Γερμανία», δήλωσε ο αναλυτής της VP Bank, Τόμας Γκίτζελ,  προσθέτοντας ότι το νέο κύμα της πανδημίας σε όλο τον κόσμο επιβαρύνει συνολικά την παγκόσμια οικονομία.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η ζήτηση εντός της χώρας έχει τη δυνατότητα να παραμείνει ισχυρή, κάτω και από τη δέσμευση του κυβερνώντος συνασπισμού για σημαντικές επενδύσεις στην πράσινη οικονομία.

«Η απαλλαγή της οικονομίας από τον άνθρακα απαιτεί μεγάλες επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες. Η γερμανική βιομηχανία μπορεί και θα ωφεληθεί από αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο αναλυτής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως