Κέρδη κατέγραψε η Wall Street καθώς μετριάζονται οι ανησυχίες για την παραλλαγή «Όμικρον» στην αμερικανική οικονομία.

Οι ανησυχίες των επενδυτών έχουν αμβλυνθεί μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής ιατρικού σύμβουλου του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι, ο οποίος εξήγησε ότι τα αρχικά δεδομένα για την παραλλαγή είναι «ενθαρρυντικά», αλλά ότι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες για την πλήρη κατανόηση της.

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline ενθάρρυνε τους επενδυτές, καθώς ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα είναι αποτελεσματική έναντι όλων των στελεχών της παραλλαγής όμικρον, με βάση νέα δεδομένα. Η μετοχή της σημείωσε άνοδο της τάξης του 1%.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 493,52 μονάδων ή 1,4%, στις 35.720,55 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,07% στις 4.686,83 μονάδες και έμεινε περίπου 1% μακριά από το υψηλό όλων των εποχών. Ο Nasdaq πρωτοστάτησε στο ράλι της αγοράς, σημειώνοντας άλμα 3% για να κλείσει στις 15.686,92 μονάδες.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου έδωσαν ώθηση στο ράλι. Η Okta σημείωσε άνοδο πάνω από 5%, ενώ η Adobe πρόσθεσε πάνω από 4%.

Οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας κινήθηκαν υψηλότερα. Η Diamondback Energy αυξήθηκε κατά 7%, η Devon Energy ενισχύθηκε κατά 6,6% και η Occidental Petroleum πρόσθεσε 4%.

Με το βλέμμα στη FED

Εν τω μεταξύ, η αγορά σταθμίζει επίσης την πιθανότητα η Federal Reserve να επισπεύσει το tapering  και να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Η κεντρική τράπεζα, μετά από σχόλια υψηλόβαθμων στελεχών της, είναι πιθανό να αποφασίσει να διπλασιάσει τον ρυθμό της μείωσης αγοράς περιουσιακών στοιχείων στα 30 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα. Οι αρχικές συζητήσεις για το χρονοδιάγραμμα αύξησης των επιτοκίων θα μπορούσαν επίσης να ξεκινήσουν αμέσως μετά τη συνάντηση.

Τέλος, το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας. Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αναμένεται υψηλότερος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και θα μπορούσε να λειτουργήσει ως καταλύτης για να επισπεύσει η Federal Reserve  τη σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street