Ισχυρή άνοδο κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά  χρηματιστήρια την Τρίτη, κλείνοντας στο πράσινο, καθώς οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με παραλλαγή Όμικρον αμβλύνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για τις επιπτώσεις της στην οικονομική ανάκαμψη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 έκλεισε με άνοδο 2,5% στις 480,23 μονάδες. Στην κορυφή των κερδών βρέθηκε ο κλάδος της τεχνολογίας με κέρδη 5,6%, ενώ με θετικό πρόσημο έκλεισαν όλοι οι κλάδοι κι όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Κέρδη επίσης κατέγραψαν Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι. Ο FTSE100 ενισχύθηκε κατά 1,49% στις 7.339,9 μονάδες, ο DAX κατά 2,82% στις 15813,94 μονάδες και ο CAC40 κατά 2,91% στις 7.065,39 μονάδες.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κατέγραψαν κέρδη και στη συνεδρίαση της Δευτέρας, τάση που επεκτάθηκε και στις παγκόσμιες αγορές σήμερα, καθώς μετριάζουν οι ανησυχίες για τη νέα παραλλαγή. Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Δρ Άντονι Φαούτσι δήλωσε ότι τα αρχικά δεδομένα «είναι ενθαρρυντικά» αλλά πρόσθεσε ότι χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι αγορές στην Ασία και Ειρηνικό, ανακάπτοντας από τις απώλειες της Δευτέρας.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street την Τρίτη, καθώς χαλαρώνει ο φόβος  για τον πιθανό αντίκτυπο από τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, η γερμανική βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,8% τον Οκτώβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε την Τρίτη η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, μετά από αναθεωρημένη συρρίκνωση 0,5% τον Σεπτέμβριο. Η δημοσκόπηση των οικονομολόγων του Reuters άνοδο 0,8% . 

Ωστόσο, το ινστιτούτο οικονομικής έρευνας ZEW έδωσε στοιχεία για το δείκτη που αποτυπώνει το επενδυτικό κλίμα αναφορικά με την τρέχουσα κατάσταση της γερμανικής οικονομίας, οποίος μειώθηκε στο 29,9 τον Δεκέμβριο,έναντι 31,7 τον Δεκέμβριο, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας  και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας στον τομέα της μεταποίησης περιόρισαν τις προοπτικές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο στο δείκτη Stoxx600 κατέγραψε η μετοχή της σουηδικής εταιρείας EQT που έκλεισε με κέρδη 7,7%. Στον αντίποδα, με απώλειες 2% έκλεισε η μετοχή της AstraZeneca.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές