Λύνουν κάβους τα πλοία τη ακτοπλοΐας καθώς η ΠΝΟ με τον ΣΕΕΝ συμφώνησαν στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που προβλέπει αύξηση 3% από 1/1/2022.

Το πρωί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) είχε απευθύνει κάλεσμα προς τον σύνδεσμο των ακτοπλόων να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, με «ρεαλιστικές» και «βελτιωμένες» προτάσεις, ενώ ως μοχλό πίεσης είχε προκηρύξει προχθές 48ωρη απεργία που έληγε σήμερα στις 24.00 τα μεσάνυχτα απειλώντας με προοπτική κλιμάκωσης.

Η ομοσπονδία των ναυτεργατών διεκδικούσε μισθολογικές αυξήσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021, αλλά και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ

Σε αναλυτική της ανακοίνωση η ΠΝΟ σημειώνει ότι συνήλθε σήμερα προκειμένου να εξετάσει και να εκτιμήσει την όλη κατάσταση από τις δύο συνεχόμενες 48ωρες απεργιακές της κινητοποιήσεις, και εκτιμά πως «ναι μεν, δεν μας βρίσκει απόλυτα ικανοποιημένους το τελικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με την εργοδοτική πλευρά και η επίτευξη αυξήσεων συνολικά της τάξεως του 3%, πλην όμως, σταθμίζοντας την όλη κατάσταση, πιστεύουμε ότι είναι μία αποδεκτή λύση».

Η ΠΝΟ επίσης «εφιστά την προσοχή στην Εργοδοσία και ιδιαίτερα στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και λοιπούς εργοδότες, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε έστω και την παραμικρή απόκλιση από τα συμφωνηθέντα και την όποια παραβίαση ή καταστρατήγηση εν γένει των όρων των Συλλογικών μας Συμβάσεων και του Νόμου σε ότι αφορά την πιστή εφαρμογή τους, τα όρια και τις ώρες απασχόλησης, την πλήρη και έγκαιρη πληρωμή των δεδουλευμένων αποδοχών μας».

Οι ναυτεργάτες ζητούν επίσης άμεση συνάντηση με την ηγεσία του ΥΕΝ σχετικά με κοινωνικο ασφαλιστικά τους αιτήματα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΛΗΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Πρόστιμο σε εταιρείες της πορθμειακής σύνδεσης Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας
Ακτοπλοΐα |

Πρόστιμο σε εταιρείες της γραμμής Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Βαριά πρόστιμα επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Ηγουμενίτσα -Κέρκυρα, καθώς συμμετείχαν σε συμφωνία/εναρμονισμένη πρακτική καθορισμού τιμών