H μετοχή της Microsoft (NASDAQ:MSFT) βρίσκεται ακόμα σε υπεραγορασμένη ζώνη, μετά και το αγοραστικό σήμα που είχε δώσει στα 319 δολάρια.

Το εν λόγω επίπεδο συνιστά και την έξοδο από αγοραστικές θέσεις σε ημερήσιο κλείσιμο, με το επόμενο σημείο στήριξης να βρίσκεται χαμηλότερα στα 298.

Στην καλή εικόνα της μετοχής στο ταμπλό συνεπικουρούν τα χρηματοοικονομικά μεγέθη της εταιρίας, τα οποία συνεχώς ενισχύονται, αποδεικνύοντας τη στιβαρή της βάση.

Ενδεικτικά οι πωλήσεις γ’ τριμήνου σημείωσαν μεταβολή +21,97% σε ετήσια βάση και σκαρφάλωσαν στα 45,32 δισ. $.

Επιπροσθέτως, τα καθαρά κέρδη της σημείωσαν αύξηση 47,59%, φτάνοντας έτσι στα 20,5 δισ. $, ενώ το περιθώριο κερδοφορίας υπολογίζεται στο 36,45%.

Θετική μεταβολή της τάξεως του 27,5% σημείωσε το λειτουργικό κέρδος, το οποίο βρέθηκε στα 20,23 δισ. με το περιθώριο λειτουργικού κέρδους να βρίσκεται στο 42,14%.

Ας αναφερθεί πως η Microsoft δέχεται τα πυρά των βρετανικών αντιμονοπωλιακών ρυθμιστικών αρχών, καθώς υπάρχει υπόνοια πως η εξαγορά της εταιρίας φωνητικής αναγνώρισης Nuance, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του ανταγωνισμού.

Η εξαγορά της Nuance, η οποία αναμενόταν να ολοκληρωθεί φέτος, θα αποτελούσε τη δεύτερη μεγαλύτερη συμφωνία της Microsoft μετά την εξαγορά του Linkedln το 2016 έναντι 26 δισεκατομμυρίων.

Οι δράσεις αυτές πιστοποιούν τις προθέσεις της διοίκησης για περαιτέρω ανάπτυξη του τεχνολογικού κολοσσού, στέλνοντας θετικά σήματα στο επενδυτικό κοινό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News