Με πολύ χαμηλές συναλλαγές και εστίαση σε συγκεκριμένους τίτλους άνοιξε την τελευταία εβδομάδα του έτους το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παραμένει μεν στη ζώνη των 890 μονάδων, έχοντας όμως αρκετές πιέσεις σε επιλεγμένες μετοχές. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,27% στις 888,30 μονάδες, με τον τζίρο στα 12 εκατ. ευρώ.

Την προσοχή της αγοράς έχουν προσελκύσει δύο τίτλοι σήμερα. Ο πρώτος είναι αυτός της Attica Bank, η οποία με το -11,79% που καταγράφει έχει διακινήσει σχεδόν 3 εκατ. τεμάχια, κατά τη δεύτερη συνεδρίαση εισαγωγής των νέων μετοχών που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου ύψους 240 εκατ. ευρώ. Ο δεύτερος είναι αυτός του Κέκροπα, ο οποίος χάνει 20% και έχει διακινήσει πάνω από 330 χιλ. τεμάχια, καθώς πληθαίνουν οι φήμες ότι ο Άρειος Πάγος δεν έδωσε ένα τέλος την επί δεκαετίες διαμάχη της εταιρείας με το ελληνικό Δημόσιο για έκταση 300 στρεμμάτων περίπου στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή Λατομείου).

Οι δύο παραπάνω μετοχές έχουν διακινήσει περίπου το ήμισυ του όγκου σήμερα, με την Alpha Bank, τη Eurobank και μετά τις Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς και Εθνική να λαμβάνουν όλες μαζί τη μερίδα του λέοντος. Έτσι, τα “εναπομείναντα κυκλοφορούντα τεμάχια” είναι τόσο λίγα που κάθε συμπέρασμα είναι επισφαλές για τις προθέσεις της αγοράς.

Σε επίπεδο τίτλων, η Aegean σημειώνει απώλειες 2,25%, με τις Βιοχάλκο, Coca Cola και ΟΛΠ να ακολουθούν με πτώση άνω του 1%. Πτωτικά κινούνται οι Alpha Bank, Motor Oil, Eurobank, ΟΠΑΠ, Εθνική, ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ, ενώ θετικά κινούνται οι Πειραιώς, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών