Μετά από μια συνεδρίαση χαμηλού τζίρου, όπως προτάσσει το γενικότερο εορταστικό κλίμα, ο Γενικός Δείκτης τερμάτισε με θετικό πρόσημο της τάξεως του 0,76% στις 890,73 μονάδες. Έτσι, έκλεισε και η προτελευταία χρηματιστηριακή εβδομάδα, αφήνοντας καλές ελπίδες για ανοδική συνέχιση, παρά τις ανησυχίες από το μέτωπο της πανδημίας.

Έχοντας ως γνώμονα το γεγονός ότι τα Χρηματιστήρια κινούνται το τελευταίο διάστημα σε άμεση συσχέτιση με τις εξελίξεις ως προς την Όμικρον, παραμένουμε να κοιτάμε οποιαδήποτε ειδησεογραφία, αρνητική ή θετική, σχετικά με τα ευρήματα από την επιστημονική κοινότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι επενδυτές μουδιασμένα παρακολουθούν τα σκαμπανεβάσματα, που σε γενικές γραμμές δεν ορίζουν κάποια κατεύθυνση, και σε συνδυασμό με τους χαμηλούς όγκους που θολώνουν την εικόνα, δεν παράγονται ασφαλή συμπεράσματα.

Τούτο είναι αληθές ιδωμένο τόσο από τη σκοπιά της εγχώριας χρηματαγοράς, όσο και στα διεθνή χρηματιστήρια, που ενώ γυρίζουν πέριξ των ιστορικών τους υψηλών που κατέγραφαν λίγες εβδομάδες πριν, ωστόσο η συναλλακτική δραστηριότητα δεν πείθει.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε ως άξονα τις 858-860 μονάδες του ΓΔ για την ασφαλή μας έξοδο από αγοραστικές θέσεις, και τις 880 για την κοντινή στήριξη, που προς ώρας τιμήθηκε ομόφωνα. Η απερχόμενη εβδομάδα είχε ένα σημαντικό ενδοσυνεδριακό γύρισμα (τη Δευτέρα) από μια εν πρώτοις χαμένη συνεδρίαση, με χαμηλό στις 865, κι έτσι βλέπουμε τις ράγες πάνω στις οποίες κινείται βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον ο Δείκτης, ο οποίος ξαναβλέπει τις 930 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News