Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Fox Business, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Donald Trump, επίκρινε τα κρυπτονομίσματα, χαρακτηρίζοντάς τα ως «πολύ επικίνδυνα προϊόντα».

Περιέργως, τα σχόλιά του έρχονται λίγες μέρες αφότου η σύζυγός του, πρώην Πρώτη Κυρία Melania Trump, κυκλοφόρησε το πρώτο της NFT, ένα token που αντιπροσωπεύει την ιδιοκτησία ψηφιακών έργων τέχνης, αποθηκευμένο σε blockchain. Το NFT της Melania αναπτύχθηκε στο Solana δίκτυο και μπορεί να αγοραστεί μόνο με κρυπτονόμισμα SOL.

Όταν η παρουσιάστρια του Fox Business, Maria Bartiromo, ρώτησε τον πρώην Πρόεδρο για την πρωτοβουλία δημιουργίας NFT της συζύγου του, εκείνος απάντησε: «Θα τα πάει περίφημα. Έχει μεγάλη φαντασία». Στη συνέχεια του, όταν του ζητήθηκε η ευρύτερη άποψή του για τα κρυπτονομίσματα, δήλωσε: «Ποτέ δεν τα αγάπησα γιατί μου αρέσει να έχω το δολάριο. Δεν ήμουν ποτέ μεγάλος θαυμαστής, αλλά αναπτύσσονται όλο και περισσότερο και κανείς δεν μπορεί να τα σταματήσει. Εγώ θέλω το νόμισμά μας να ονομάζεται δολάριο. Δεν θέλω τα υπόλοιπα. Θα μπορούσαν να είναι μια έκρηξη που δεν έχουμε ξαναδεί», συνέχισε ο Trump, αναφερόμενος στην άνοδο των κρυπτονομισμάτων. «Θα κάνει τη μεγάλη έκρηξη της τεχνολογίας να μοιάζει με ‘βρεφικά πράγματα’. Νομίζω ότι είναι πολύ επικίνδυνα προϊόντα».

Ο Trump μοιράστηκε για πρώτη φορά τις απόψεις του για τα κρυπτονομίσματα, ενώ ήταν πρόεδρος τον Ιούλιο του 2019, γράφοντας στο Twitter: «Δεν είμαι οπαδός του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, που δεν είναι χρήματα και των οποίων η αξία είναι εξαιρετικά ασταθής και βασίζεται στον αέρα. Τα μη εποπτευόμενα ψηφιακά αυτά περιουσιακά στοιχεία μπορούν να διευκολύνουν την παράνομη δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου ναρκωτικών και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων».

Νωρίτερα φέτος, ο πρώην Διευθυντής Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, Anthony Scaramucci, δήλωσε στον ιστότοπο Decrypt ότι πιστεύει ότι ο Trump δεν έγραψε προσωπικά αυτό το tweet. Ο Scaramucci πρότεινε ότι το tweet πιθανότατα δημιουργήθηκε για τον Trump από συμβούλους που πίστευαν ότι θα έπρεπε να λάβει θέση για το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα. Το tweet δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο διαδίκτυο, μετά το ban που έλαβε ο Trump από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τον Ιανουάριο.

Ωστόσο, ο Trump επανέλαβε την κριτική του για το Bitcoin το 2021. Τον Ιούνιο, ανέφερε στον οικοδεσπότη του Fox Business, Stuart Varney, ότι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα «φαίνεται απλώς σαν απάτη».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News