Μετά την επιβολή του γνωστού νόμου καταστολής οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης και της εξόρυξης, η χώρα κατέγραψε μαζική έξοδο miners Bitcoin και κρύπτο-εταιρειών, οι οποίοι έπρεπε να εγκατασταθούν σε άλλες χώρες. Οι miners μετανάστευσαν σε χώρες με σχετικά πιο φιλικό νομικό καθεστώς για τα κρυπτονομίσματα, όπως Βόρεια Αμερική και Κεντρική Ασία.

Ωστόσο, μία πρόσφατη αναφορά του CNBC αποκάλυψε ότι ορισμένοι miners διατηρούν τις εγκαταστάσεις τους και λειτουργούν κάτω από το ραντάρ των αρχών, μέσω πολλαπλών πηγών ενέργειας .

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό ηλεκτρισμού, υδροηλεκτρικής ενέργειας και χειραγώγησης διευθύνσεων πρωτοκόλλου Διαδικτύου. Δυστυχώς, μεγάλο ποσοστό των παράνομων miners ήρθε αντιμέτωπο με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς της πανδημίας και τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας .

Οι miners που χρησιμοποιούν υδροηλεκτρική ενέργεια, αποσυνδέουν φράγματα σε διάφορες περιοχές στις επαρχίες Σετσουάν και Γιουνάν. Επιλέγουν τα φράγματα αυτά, διότι λόγω της δυσδιάκριτης φύσης τους, είναι λιγότερο πιθανό να τραβήξουν την προσοχή της κυβέρνησης.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της περιόδου έντονων βροχοπτώσεων – μεταξύ Μάιου έως Νοέμβριο, κατασκευάζουν τη δική τους υποδομή για να κάνουν την ισχύ από τα φράγματα συμβατή με τον εξοπλισμό εξόρυξης τους.

Πώς οι miners έχουν περάσει κάτω από τον εποπτικό έλεγχο?

Η απάντηση σε αυτό μπορεί να βρεθεί στο γεγονός ότι όταν επιλύεται ένα block, το όνομα του pool εξόρυξης συχνά επισυνάπτεται στο block στο δημόσιο καθολικό. Ωστόσο, αυτό  είναι μία προαιρετική επισύναψη. Έτσι, οι Κινέζοι miners δεν επισυνάπτουν το όνομα του pool τους, αποφεύγοντας τον εντοπισμό.

Τα πακέτα δεδομένων που προέρχονται από κινεζικά κέντρα δεδομένων είναι κρυπτογραφημένα ώστε να εμφανίζονται ως συνηθισμένη διαδικτυακή κίνηση σε οποιονδήποτε παρακολουθεί την ανταλλαγή δεδομένων. Τα pool εξόρυξης στο εξωτερικό βοηθούν επίσης τα κινεζικά κέντρα δεδομένων με τεχνικά ζητήματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα