Με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα στην κανονική διάρκεια της συνεδρίασης και ένα πελώριο πακέτο 25 εκατ. μετοχών της Alpha Bank, κύλησε η πρώτη ημέρα της τελευταίας χρηματιστηριακής εβδομάδας του έτους. Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε στενό εύρος διακύμανσης ούτε 5 μονάδων (884,85-889,54) με το μόνο αρνητικό ότι έκλεισε κοντά στα χαμηλά ημέρας.

Ο συνολικός τζίρος ανήλθε μεν στα 53 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων όμως τα 29,97 να αφορούν σε πακέτα προσυμφωνημένων συναλλαγών στις μετοχές κυρίως της Alpha.

Ο Δείκτης παρέμεινε εντός της περιοχής 880-894 μονάδων, διατηρώντας βεβαίως ανοιχτό το σενάριο προσέγγισης των 930. Η αλήθεια είναι ότι δεν αναμένεται κάποια σημαντική κίνηση τις επόμενες ημέρες, τουλάχιστον στα πλαίσια της «κανονικής» συναλλακτικής και εξαιρουμένου κάποιου κρίσιμου γεγονότος.

Τα πρόσημα ήταν προς το κόκκινο, τόσο στη μεγάλη (6 ανοδικές και 19 πτωτικές μετοχές) όσο και στο σύνολο (34 ανοδικές, 68 πτωτικές και 61 αμετάβλητες).

Αρνητική έκπληξη ήταν η Attica Bank (-12.66%) και η Κέκροψ (-21.99%), έκαστη για τους δικούς της «λόγους», καθώς αφενός η ΑΤΤ βρίσκεται στα απόνερα της ΑΜΚ της, αφετέρου ο Κέκροπας ταλανίζεται από τη δικαστική του διαμάχη με το Δημόσιο.

Και το μόνο που φαίνεται ότι βαραίνει το ΧΑ είναι η συνολική κατάσταση στα χρηματιστήρια διεθνώς, σε μια χρονιά όπου αναμένονται μεταβολές στη νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών. Πάντως, οι Αμερικάνοι δεν φαίνεται να πτοούνται, και ο S&P 500 επέστρεψε χθες σε νέα ιστορικά υψηλά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News