Κοντά στα 80 δολάρια το βαρέλι εκτινάχτηκε η τιμή του πετρελαίου την Τετάρτη, καθώς οι διακοπές στην παγκόσμια παραγωγή και η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων ισορρόπησαν την ανησυχία για μείωση της παγκόσμιας ζήτησης λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Η τιμή του αργού Brent ανήλθε στα 79,20 δολάρια το βαρέλι κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και επέστρεψε στα 78,94 δολάρια το βαρέλι. Το αργό WTI διαπραγματεύεται με απώλεις 13 σεντς στα 75,85 δολάρια το βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια διαπραγματεύονται κοντά στα υψηλότερα επίπεδά μηνός, καθώς ενισχύονται από τις ανοδικές τάσεις στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές.

Τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 24 Δεκεμβρίου, δήλωσαν πηγές της αγοράς αργά την Τρίτη στο Reuters, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες εννέα αναλυτών που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση του πρακτορείου ειδήσεων.Τα εβδομαδιαία στοιχεία από την αμερικανική υπηρεσία  U.S. Energy Information Administration θα ανακοινωθούν αργότερα την Τετάρτη.

Οι τιμές του πετρελαίου υποστηρίχθηκαν από τον Ισημερινό, τη Λιβύη και τη Νιγηρία, χώρες που μείωσαν την παραγωγή τους, καθώς έπρεπε να διαχειριστούν προβλήματα συντήρησης και άντλησης του μαύρου χρυσού. 

Ο Ρώσος αντιπρόεδρος  Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ+ αντιστάθηκε στις εκκλήσεις της Ουάσιγκτον για ενίσχυση της παραγωγής, επειδή θέλει να παρέχει στην αγορά σαφείς οδηγίες και να μην αποκλίνει από την πολιτική για σταδιακή αύξηση της παραγωγής. Οι επενδυτές αναμένουν την επόμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ+ στις 4 Ιανουαρίου, στην οποία τα μέλη θα αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν στην προγραμματισμένη αύξηση της παραγωγής κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα τον Φεβρουάριο.

Στην τελευταία του συνεδρίαση, ο ΟΠΕΚ+ παρέμεινε συνεπής στα σχέδιά του για ενίσχυση της παραγωγής τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές