Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και έχει αρκετούς τίτλους του σε αρνητικά εδάφη, καταφέρνει να κρατήσει το θετικό του πρόσημα, εξαιτίας κυρίως των δεικτοβαρών Coca Cola και Eurobank. Έτσι, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,37% στις 892,55 μονάδες, με το 40% σχεδόν του τζίρου να έχει διακινηθεί μέσω πακέτων.

Οι προσυμφωνημένες πράξεις τις τελευταίες ημέρες έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον της αγοράς, καθώς όχι μόνο έχουν βελτιώσει τη συναλλακτική εικόνα, αλλά και έχουν καταφέρει να δείξουν ότι το ενδιαφέρον θεσμικών χαρτοφυλακίων υπάρχει ενόψει του νέου 12μήνου που αρχίζει από την ερχόμενη Δευτέρα. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η εμπιστοσύνη των μακροπρόθεσμων, καθώς οι αναταράξεις που προκαλούν οι περιοδικές εξάρσεις της πανδημίας έχουν περιορίζει τον ορίζοντα πολλών χαρτοφυλακίων.

Άλλωστε, η ραγδαία και πρωτοφανής έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον έχει θέσει νέο συναγερμό για τον προϋπολογισμό και την πραγματική οικονομία, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέα μέτρα στήριξης σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις που πλήττονται από το νέο κύμα της πανδημίας. Το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί τις εξελίξεις στο υγειονομικό μέτωπο, περιμένει να ακούσει τα νέα περιοριστικά μέτρα ώστε να αποφασίσει εάν χρειαστεί να ληφθούν και σε τι εύρος νέα μέτρα στήριξης.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η Coca Cola σημειώνει άλμα 5,38% και η Eurobank ενισχύεται κατά 1,03%, στηρίζοντας έτσι την αγορά, κόντρα στο αρνητικό πρόσημο των Πειραιώς, Alpha Bank, Aegean, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Εθνικής, Βιοχάλκο, Ελληνικών Πετρελαίων και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες