
Τα… δόντια της στον ανερχόμενο χώρο της ηλεκτροκίνησης δείχνει για τα καλά η γερμανική Daimler με την παγκόσμια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου, πρωτότυπου ηλεκτρικού της μοντέλου, του VISION EQXX της Mercedes-Benz. Το μοντέλο… γράφει ιστορία διαθέτοντας μια πρωτοποριακή μπαταρία με επάρκεια άνω των 1.000 χιλιομέτρων.
Ο όμιλος Daimler, που ετοιμάζεται να μετονομαστεί σε Mercedes-Benz επιστρέφοντας στις ρίζες του, έχει δηλώσει πως έχει λίαν φιλόδοξα σχέδια για την μετάβαση στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης δρομολογώντας σημαντικές επενδύσεις άνω των 40 δισ. ευρώ μέχρι το 2030. Στόχος της είναι να κατακτήσει μια από τις κορυφαίες θέσεις στον κλάδο, ανταγωνιζόμενη τις εταιρείες που εξειδικεύονται στην ηλεκτροκίνηση, όπως η Tesla, στρέφοντας σταδιακά το σύνολο της παραγωγής της σε ηλεκτρικά οχήματα. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό κατασκευάζει ήδη οκτώ μονάδες παραγωγής ηλεκτρικών μπαταριών.
Digital World Premiere of the VISION EQXX https://t.co/jycbkv7OWr
— Mercedes-Benz (@MercedesBenz) January 3, 2022
Το VISION EQXX σκοπεύει να γίνει αιχμή του δόρατος στη μετάβαση αυτή αποτελώντας το πιο αποτελεσματικό ηλεκτρικό όχημα που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα η γερμανική εταιρεία, με ενεργειακή κατανάλωση λιγότερο των 10 κιλοβατώρων ανά 100 χιλιόμετρα.
Συγκριτικά το Model S 60 της Tesla καταναλώνει 18,1 κιλοβατώρες για την ίδια απόσταση.
The VISION EQXX is a testament to our goals to “Lead in Electric” and “Lead in Car Software”.
Don’t miss the reveal of a vehicle set to take electric range and efficiency to an entirely new level – live on January 3rd at 6 p.m. CET.#MercedesBenz #VISIONEQXX #EQXX pic.twitter.com/gGKdK301P1
— Mercedes-Benz (@MercedesBenz) January 2, 2022
«Η Mercedes-Benz Vision EQXX είναι το πώς οραματιζόμαστε το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων» σχολίασε χαρακτηριστικά ο CEO της Mercedes-Benz, Όλα Καελένιους.
Η εταιρεία θα ξεκινήσει test-drives του μοντέλου σε διαφορετικά είδη δρόμων, πριν τα τέλη της χρονιάς, με στόχο αρκετά στοιχεία του να αρχίσουν να ενσωματώνονται σε οχήματα της εταιρείας μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Πάντως, το ίδιο το Vision δεν είναι βέβαιο πως θα διατεθεί στην αγορά.


Latest News

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

Το ΣτΕ ακυρώνει μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών σε περιοχή Natura
Για αδειοδότηση έργων ΑΠΕ εντός ή κοντά σε Natura το ΥΠΕΝ δεν μπορεί να αγνοεί αρνητικές γνωμοδοτήσεις φορέων διαχείρισης λέει το ΣτΕ.

Περιβάλλον: Τα κοράλια απειλούνται με εξαφάνιση
Το 84% των κοραλλιογενών υφάλων του κόσμου επλήγη από το χειρότερο συμβάν λεύκανσης που έχει καταγραφεί

Συνεργασία ΕΤΕπ-Υπερταμείου για τα ελληνικά λιμάνια και την Κλιματική Αλλαγή
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΕΤΕπ θα υποστηρίξει τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Ημέρα της Γης: Η ΔΕΗ επενδύει στην καθαρή ενέργεια για βιώσιμη ανάπτυξη
Τι περιλαμβάνουν οι δεσμέυσεις του ομίλου ΔΕΗ για μείωση των άμεσων εκπομπών CO2

LG: Αποσύρεται απο επένδυση για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων
Η LG Energy Solution σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι λόγω «των συνθηκών της αγοράς και του επενδυτικού περιβάλλοντος, συμφωνήσαμε να αποσυρθούμε επίσημα από το έργο Indonesia GP (Grand Package)»

Η περιφρόνηση του Τραμπ στην πράσινη ενέργεια ακυρώνει επενδύσεις 8 δισ.
Πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ αναστέλλουν μαζικά επενδυτικά projects στον κλάδο

Η TotalEnergies εμμένει στη καθαρή ενέργεια καθώς οι ανταγωνιστές της αλλάζουν ρότα
Η TotalEnergies διατηρεί τη δέσμευσή του να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε υδρογονάνθρακες αλλά και πράσινη ενέργεια, ενώ BP και Shell στρέφονται στα ορυκτά καύσιμα
![Πλημμύρες: Σημειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη το 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/FLOOD_HUNGRY-600x450.jpg)
Το 2024 η Ευρώπη επλήγη απο εκτεταμένες πλημμύρες [γράφημα]
Οι πλημμύρες το 2024 επηρέασαν περίπου 413.000 πολίτες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία