Με μόλις έξι εβδομάδες κυκλοφορίας, το «30» της Αντέλ κατάφερε, όχι μόνο να εκτοξευτεί στην κορυφή των διεθνών μουσικών charts, αλλά να «πιάσει» επίσης… ταβάνι σε πωλήσεις αποσπώντας τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις άλμπουμ του 2021 στη βρετανική αγορά.

Το λεγόμενο… άλμπουμ του διαζυγίου της Αντέλ σηματοδότησε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο τη δυναμική επιστροφή της αγαπημένης τραγουδίστριας μετά από αρκετά χρόνια απουσίας κερδίζοντας τόσο τους κριτικούς όσο βέβαια και το ευρύ κοινό.

Το κλείσιμο της χρονιάς βρήκε τις πωλήσεις να έχουν ξεπεράσει τα 600.000 αντίτυπα μόνο στη Βρετανία, από τα οποία το 80% ήταν σε CD και βινύλιο. Και βέβαια με την έναρξη της νέας χρονιάς οι πωλήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται…

Βέβαια στα επίπεδα αυτά οι πωλήσεις είναι χαμηλότερα από τα 800.000 αντίτυπα που μέτρησε το προηγούμενο άλμπουμ της, το «25» μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας. Όμως, η διαφορά αυτή αντανακλά και την αλλαγή δεδομένων που έχουν συντελεστεί έκτοτε στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία, με το streaming πλέον να κυριαρχεί αναλογώντας στο 83% της πίτας του κλάδου.

Μόλις δέκα χρόνια πριν, το 2022, μέσω streaming είχαν «κατέβει» 3,7 δισ. τραγούδια συνολικά μέσα σε μια χρονιά. Φέτος, τον Ιούνιο, στη βρετανική αγορά το μουσικό streaming ξεπέρασε για πρώτη φορά το όριο των 3 δισ. τραγουδιών, μόνο μέσα σε μια εβδομάδα. Συνολικά το 2021 στη Βρετανία υπολογίζεται ότι «κατέβηκαν» μέσω streaming 147 δισ. μουσικά κομμάτια, που αποτελεί αριθμός ρεκόρ.

Το «30» της Αντέλ ήταν μάλιστα και το άλμπουμ με τις ταχύτερες πωλήσεις τόσο στη Βρετανία, όπου ξεπέρασε το «Voyage» των ABBA, όσο και στις ΗΠΑ, όπου σύμφωνα με το Billboard πούλησε πάνω από 500.000 αντίτυπα μέσα σε τρεις ημέρες, αφήνοντας πίσω της το «Evermore» της Τέιλορ Σουίφτ.

Στη δεύτερη θέση σε συνολικές πωλήσεις για τη χρονιά, στη βρετανική αγορά, βρέθηκε ο Έντ Σίραν με το «Equals (=)» και τους Abba να ακολουθούν από κοντά στην τρίτη θέση. Μάλιστα, το θρυλικό σουηδικό συγκρότημα κατάφερε να αποσπάσει μια πρωτιά, στην κατηγορία των πωλήσεων δίσκων βινυλίου.

Σε επίπεδο singles, τα σκήπτρα πήγαν στον Εντ Σίραν με το «Bad Habits» με την νεαρή Ολίβια Ροντρίγκο να ακολουθεί στη δεύτερη αλλά και τρίτη θέση αντιστοίχως, με το «Good 4 U» και «Drivers License».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus