Στο πλαίσιο της στροφή της προς τη βιωσιμότητα και την κλιματική αλλαγή, η Blackstone ανακοίνωσε ότι επενδύει 3 δισεκατομμύρια δολάρια στην Invenergy, η οποία δραστηριοποιείται στην καθαρή ενέργεια και τις υποδομές.

Ο όμιλος της Blackstone θα λάβει μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με την Invenergy και το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Caisse de dépôt et placement du Québec να παραμένουν οι κύριοι κύριοι της επιχείρησης.

«Η Blackstone έχει δεσμευτεί να επενδύσει στην ενεργειακή μετάβαση και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Invenergy, η οποία είναι ο ξεκάθαρος ανεξάρτητος ηγέτης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», δήλωσε ο Sean Klimczak, της Blackstone.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε από την Aviva Investors, οι μεγαλύτεροι επενδυτές επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στη βιωσιμότητα. Τα τέσσερα πέμπτα των επενδυτικών αποφάσεων είτε πάντα είτε συχνά ενσωματώνουν τον κλιματικό κίνδυνο.

Η Blackstone, ο μεγαλύτερος διαχειριστής εναλλακτικών περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, έχει δεσμεύσει σχεδόν 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις που στοχεύουν να υποστηρίξουν τη μετάβαση σε καθαρότερη ενέργεια από το 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green