Μια από τις σπανιότερες εικόνες εκτυλίχθηκε χθες στο ταμπλό, με τον Δείκτη να καταγράφει κέρδη 1.32% την ίδια στιγμή που η Wall Street βυθιζόταν ολοένα και περισσότερο σε κόκκινη περιοχή. Κι όχι μόνο δεν ακολουθήσαμε το ναυάγιο των ξένων, αλλά υπεραποδώσαμε σε όλους τους τομείς, με μια πολύ συμπαγή συμπεριφορά, τόσο από τα δεικτοβαρή, με σημαία τον τραπεζικό δείκτη, όσο και από τα μικρότερα χαρτιά, με 9 συνολικά μετοχές να καταγράφουν υψηλά έτους, κάποια εξ αυτών και ιστορικά ή πολυετή υψηλά.

Ο Τραπεζικός κλάδος έδωσε ρεσιτάλ τόσο από άποψη ποσοστιαίας διακύμανσης (ΔΤΡ +3,9%, ΑΛΦΑ +5,18%, ΕΥΡΩΒ +3,33%, ΠΕΙΡ +3,03%, ΕΤΕ +3,41%) όσο και από άποψη τζίρου, αφού απορροφήθηκαν 53 εκατ. ευρώ συνολικά. Ακόμα, ένα τέτοιο θετικό πρόσημο σε μια τόσο κακή (κατά τ’ άλλα) ημέρα, με τα διεθνή να πιέζονται ξεκάθαρα, μόνο αισιοδοξία μπορεί να επιφέρει, άσχετα με το αν εδώ κορυφώσουμε.

Επίσης, η διάχυση της ρευστότητας ήταν ένα ενδιαφέρον κομμάτι, καθώς πολλά μικρομεσαία χαρτιά έδωσαν και πάλι βροντερό παρόν, όπως ΕΥΠΙΚ (+4,53%) , ΒΥΤΕ (+3,38%) , ΠΑΠ (+2,06%) , ΚΟΥΑΛ (+0,60%) κ.α., με νέα ιστορικά ή πολυετή υψηλά να καταγράφονται για άλλη μια φορά.

Ακόμα, πολλές δεικτοβαρείς μετοχές συγκέντρωσαν ισχυρούς αγοραστές, όπως οι ΜΠΕΛΑ (+3,46%), ΕΕΕ (+2,48%) και ΕΧΑΕ (+1,08%), υποστηρίζοντας τη γενικότερη εικόνα.

Κατά τα λοιπά, η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν αυξημένη σε πολύ καλά επίπεδα, στα 98 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων πακέτων προσυμφωνημένων συναλλαγών ύψους 10,37 εκατ. ευρώ. Τα πρόσημα ήταν ζυγισμένα υπέρ της ανόδου, με 87 ανοδικές έναντι 37 πτωτικών, ενώ και από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, 18 έκλεισαν θετικές.

Για τη συνέχεια, το φρένο που πάτησε ο ΓΔ στις 924 μονάδες θέλει την προσοχή του, καθώς μπορεί να αποτελέσει πεδίο μάχης με προεκτάσεις έως και τις 930, και επόμενη στήριξη τις 904. Ενδεχόμενη πειστική κατοχύρωση των χθεσινών υψηλών δίνει σοβαρές πιθανότητες για το σενάριο των 1040.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News