Μια αναφορά του CNBC αποκάλυψε ότι ένας ιδιοκτήτης ενός Tesla Model 3, ο Siraj Raval, εξόρυξε με επιτυχία Ethereum αξίας περίπου 800 δολαρίων, όταν η αξία του περιουσιακού στοιχείου κορυφώθηκε το 2021.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Raval αποκάλυψε ότι ήταν σε θέση να συνδέσει μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) με την μπαταρία του αυτοκινήτου του. Επιπλέον, έτρεχε ένα δωρεάν λογισμικό εξόρυξης Bitcoin στον φορητό Apple υπολογιστή του, το οποίο τροφοδοτείται από την πρίζα που βρίσκεται στο αυτοκίνητό του.

Αυτό όμως που κεντρίζει το ενδιαφέρον, είναι ότι ο Raval δεν είναι ο μόνος που πειραματίζεται με την εξόρυξη μέσω του αυτοκινήτου του. Η έκθεση ανέφερε ότι ένας άλλος περήφανος ιδιοκτήτης ενός Tesla, ο Chris Allessi, ήδη από το 2018 είχε δοκιμάσει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων όπως Bitcoin, Ethereum και ακόμη και Monero, μέσω του αυτοκινήτου του. Ο Allessi έβαλε ένα Bitmain Antminer S9 στην μπαταρία του αυτοκινήτου του με σκοπό να εξορύξει Bitcoin.

Αξίζει τον κόπο η εξόρυξη με την Tesla;

Το βασικό ερώτημα που γεννάται μετά την αποκάλυψη αυτή είναι κατά πόσο είναι κερδοφόρα μία τέτοια δραστηριότητα.

Γενικώς, η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων είναι μια αναπόσπαστη πτυχή του συστήματος Proof-of-Work. Σε αυτό οι miners, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο λογισμικό, μπορούν να δημιουργήσουν νέα νομίσματα και να επικυρώσουν συναλλαγές στο blockchain. Η βιομηχανία της εξόρυξης ωστόσο, φέρει ορισμένα τρωτά, όπως αυτό της υπερκατανάλωσης ενέργειας που απαιτείται για την εξόρυξη των περιουσιακών στοιχείων.

Ένα μέσο αυτοκίνητο Tesla Model 3 του 2018 κοστίζει πάνω από $40.000 και, παραβιάζοντας το λογισμικό του αυτοκινήτου, αυτοί οι χρήστες κινδυνεύουν να χάσουν την εγγύησή τους, για κέρδη μικρότερα από $1000 μηνιαίως.

Για τον λόγο αυτό, ο δεύτερος ιδιοκτήτης, ο Allessi ανέφερε: «Γιατί να θέσετε σε τέτοιο κίνδυνο ένα αυτοκίνητο αξίας 40.000 έως 100.000 δολαρίων; Και αυτή τη στιγμή, παρόλο που η τιμή για το Bitcoin έχει αυξηθεί δραματικά, κατά τον ίδιο βαθμό έχει αυξηθεί και το επίπεδο δυσκολίας της εξόρυξης».

Αλλά ο Raval έχει μια πιο θετική άποψη για την εξόρυξη μέσω του Tesla του. Σύμφωνα με τον Raval, εξασφαλίζει υψηλότερη κερδοφορία, κάνοντας staking το εξορυσσόμενο περιουσιακό του στοιχείο, μέσω μιας εταιρείας επενδύσεων που του εγγυάται αποδόσεις γύρω στο 23%. Φροντίζει επίσης να μην μετατρέπει το εξορυσσόμενο περιουσιακό στοιχείο του σε παραστατικό χρήμα, αλλά αντιθέτως να αγοράζει μεταχειρισμένες GPU στο eBay. Όλες αυτές οι ενέργειες συνδυαστικά του επιτρέπουν να κερδίζει περίπου $400-$800 το μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News