Πρόσφατα, ο Eric Adams, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, επιβεβαίωσε ότι ο πρώτος μισθός του θα μετατραπεί σε ισοτιμία κρυπτονομισμάτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Adams πρόκειται επίσης να λάβει μέρος του μισθού του σε Ethereum (ETH) και το υπόλοιπο σε Bitcoin (BTC).

Στη συνέντευξή του, ο δήμαρχος δήλωσε: «Η Νέα Υόρκη είναι το κέντρο του κόσμου και θέλουμε να είναι το κέντρο των κρυπτονομισμάτων και άλλων οικονομικών καινοτομιών».

Ο Adams, που είναι πρώην μέλος της Γερουσίας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και πρόεδρος του Brooklyn, έχει ως στόχο η Νέα Υόρκη να βρίσκεται «στην πρώτη γραμμή» της καινοτομίας και συνεχίζει «να είναι μαγνήτης» για ταλέντα από όλο τον κόσμο.

Οι κανονισμοί του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ απαγορεύουν στην πόλη να πληρώνει τους υπαλλήλους της απευθείας σε κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, είναι δυνατή μία μετατροπή των δολαρίων ΗΠΑ σε κρυπτονομίσματα. Για το σκοπό αυτό, το γραφείο του Adams επίλεξε το Coinbase, το μεγαλύτερο εποπτευόμενο ανταλλακτήριο των ΗΠΑ, για να πραγματοποιήσει τη συναλλαγή.

Δήμαρχος της Νέας Υόρκης και crypto

Ο κλάδος των κρυπτονομισμάτων αποτελούσε μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας του Adams πέρυσι. Συγκεκριμένα στην εκστρατεία του είχε αναφέρει: «Θα γίνουμε το κέντρο της επιστήμης της ζωής, το κέντρο της κυβερνο-ασφάλειας, το κέντρο των αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων, των drones, του κέντρου των Bitcoins».

Δύο άλλοι υποψήφιοι – ο Ρεπουμπλικανός Curtis Silwa και ο συνάδελφος του Adams, ο Andrew Yang – έδωσαν παρόμοιες δεσμεύσεις σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα. Ο Silwa υποσχέθηκε να «κάνει τη Νέα Υόρκη την πιο φιλική προς τα κρυπτονομίσματα πόλη της χώρας», με φόρους ιδιοκτησίας, πρόστιμα και τέλη όλα πληρωτέα σε κρυπτογράφηση. Την ίδια στιγμή, ο Yang, πρώην υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος του 2020, είχε αναφέρει ότι «θα επένδυε στο να γίνει η πόλη κόμβος για το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα».

Ο Adams, ωστόσο, έφτασε στο σημείο να υποσχεθεί ότι θα έπαιρνε τους τρεις πρώτους μισθούς του σε Bitcoin, ακολουθώντας την πορεία του Francis Suarez, δήμαρχου του Μαϊάμι, ο οποίος τον Νοέμβριο του περασμένου έτους δήλωσε ότι θα έπαιρνε τον επόμενο μισθό του «100% στο Bitcoin».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News