H βελτίωση που περίμεναν οι αναλυτές δεν ήρθε, με το δείκτη οικονομικής δραστηριότητας στη Βρετανία να υποχωρεί περαιτέρω τον Ιανουάριο, πέφτοντας στο κατώτερο σημείο εδώ και έντεκα μήνες με φόντο την επέλαση της Όμικρον.

Συγκεκριμένα ο βρετανικός PMI υποχώρησε στο 53,4 τον Ιανουάριο από το 53,6 του περασμένου μήνα, σε αντίθεση με τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν βελτίωση στο 55. Στα επίπεδα αυτά βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από το Φεβρουάριο του 2021.

Το θετικό, πάντως, είναι πως κινείται σταθερά πάνω από το όριο του 50 που συνιστά ανάπτυξη, όπως επεσήμανε και ο επικεφαλής οικονομολόγος του HIS Markit, Κρις Γουίλιαμσον κάνοντας λόγο για αντοχή της αναπτυξιακής πορείας της βρετανικής οικονομίας εν μέσω των πιέσεων της πανδημίας. Ειδικά με δεδομένο πως η κατανάλωση και αρκετοί κλάδοι φαίνεται να έχουν επηρεαστεί από την επέλαση της Όμικρον.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο δείκτης υπηρεσιών υποχώρησε στο 53,3, διαψεύδοντας τους αναλυτές που περίμεναν αύξηση του, μετά από ένα τρίμηνο σταθερής πτώσης. Ωστόσο ο δείκτης δραστηριότητας του παραγωγικού τομέα αυξήθηκε σε υψηλό πενταμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή