Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες που φτάνουν στη Βρετανία δεν θα χρειάζεται να κάνουν επιπλέον τεστ κατά του κορωνοϊού από τις 11 Φεβρουαρίου. Με τον τρόπο αυτό οι βρετανικές αρχές χαλαρώνουν περαιτέρω τα μέτρα που αφορούν την πανδημία, καθώς ήδη είχαν ανακοινώσει την σχεδόν κατάργηση όλων των περιορισμών στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υποβολή των ταξιδιωτών σε τεστ δεν χρειάζεται πλέον, οπότε καταργείται προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στα ταξίδια και οι βρετανοί πολίτες να μπορούν να σχεδιάσουν και πάλι ελεύθερα τις διακοπές τους για τους επόμενους μήνες.

Όσοι εισέρχονται στη χώρα από τις 11 Φεβρουαρίου θα χρειάζεται μόνο να υποβάλουν μια αίτηση PLS (passenger locator form), όπως δηλαδή κάνουν και τώρα προκειμένου οι αρχές να έχουν το ιστορικό τους και τα στοιχεία διαμονής τους στη χώρα.

Πρόκειται για μια απόφαση που έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους τουριστικούς πράκτορες που θεωρούν πως με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί και πάλι η ταξιδιωτική κίνηση και ο σχεδιασμός των διακοπών των Βρετανών.

Μάλιστα, οι κανονισμοί χαλαρώνουν και για τους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες. Για τους συγκεκριμένους θα απαιτείται η χορήγηση αρνητικού τεστ πριν φτάσουν στη χώρα και θα είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε τεστ και τη δεύτερη ημέρα μετά την άφιξη τους, όμως καταργείται το δεύτερο τεστ κατά την όγδοη ημέρα μετά την άφιξη τους. Επίσης, δεν θα απαιτείται η αυτό-απομόνωση τους.

Παράλληλα, αν και η ενισχυτική δόση είναι ευπρόσδεκτη, δεν είναι απαραίτητη για να θεωρείται κάποιος πλήρως εμβολιασμένος και να υπόκειται στο νέο καθεστώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα