Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής, το Ελ Σαλβαδόρ, εκμεταλλευομένη τη συνεχή καθοδική πορεία και το χαμηλό εξαμήνου, αγόρασε 410 Bitcoin (BTC) για περίπου $15 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της χώρας ‘Nayib Bukele’ μέσω Twitter, το Ελ Σαλβαδόρ αγόρασε κάθε μονάδα του BTC γύρω στα $36.585, η χαμηλότερη τιμή στην οποία έχει αγοράσει η χώρα το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα.

Επί του παρόντος, η κυβέρνηση κατέχει πάνω από 1800 BTC, των οποίων η τρέχουσα αξία ξεπερνάει τα $64 δισεκατομμύρια.

Αναφορικά, το Ελ Σαλβαδόρ είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα πριν από 5 μήνες. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση αποκάλυψε ότι η απόφαση ελήφθη στην προσπάθειά της να προστατεύσει την αναπτυσσόμενη χώρα από την αυξανόμενη αβεβαιότητα και τα οικονομικά προβλήματα, όπως ο πληθωρισμός και η συνεχής υποτίμηση του τότε εθνικού νομίσματος.

Τα μακροοικονομικά δεδομένα φανερώνουν ότι η αγορά Bitcoin στη χώρα οδήγησε στην αύξηση του εθνικού χρέους πάνω από 50% του ΑΕΠ. Ενώ, ο μεγάλος οίκος αξιολόγησης ‘Moody’s’ αποκάλυψε ότι εξαιτίας αυτού, η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας έχει μειωθεί.

Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές που κατηγορούν την κυβέρνηση για κατασκοπεία δημοσιογράφων – επικριτών, μέσω του λογισμικού ‘Pegasus’. Το γεγονός αυτό προβληματίζει ακόμα και τους υπέρμαχους των κρυπτονομισμάτων, καθώς αντιβαίνει τις βασικές αρχές και ιδεολογίες που προασπίζεται το αποκεντρωμένο σύστημα.

Πληθώρα από τους πολίτες της χώρας έχουν προβεί σε διαμαρτυρίες κατά της νομιμοποίησης του κρυπτονομίσματος, επικαλούμενοι πως η ασταθής του φύση το κάνει ακατάλληλο συναλλακτικό μέσο.

Παρά αυτά τα προβλήματα, ο Bukele έχει διατηρήσει μια θετική στάση απέναντι στο Bitcoin, ενώ νωρίτερα φέτος προέβλεψε μία μαζική υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος μεταξύ των χωρών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News