Στη δημοφιλή μουσική πλατφόρμα του Spotify μεταφέρθηκε ο… πόλεμος εμβολιασμένων και αρνητών με αφορμή την απειλή του Νιλ Γιανγκ πως θα αποσύρει όλα τα μουσικά του κομμάτια επειδή, κατά τη γνώμη του, διευκολύνει τον αμφιλεγόμενο podcaster Τζόι Ρόγκαν να συνεχίζει τη διασπορά «fake news» αναφορικά με τα εμβόλια.

Σε email του προς την δισκογραφική εταιρεία Warner Records, ο γνωστός καλλιτέχνης επισημαίνει πως το Spotify έχει ευθύνη να εμποδίζει τη διασπορά ψεύτικων πληροφοριών μέσω της πλατφόρμας του. Ζητά δε, άμεσα να «κατέβουν» από την πλατφόρμα όλα τα μουσικά του κομμάτια. «Μπορούν να έχουν τον Ρόγκαν ή τον Γιανγκ, όχι και τους δύο» επισημαίνει.

Ο Νιλ Γιανγκ, με επιτυχίες όπως το «Heart of God» και «Harvest Moon» αριθμεί πάνω από έξι εκατ. ακροατές κάθε μήνα στην πλατφόρμα. Όμως, η κίνηση του μπορεί να έχει και συνέχεια δεδομένης της δημοσιότητας που πήρε το θέμα. Είναι εξάλλου ο πρώτος κορυφαίος καλλιτέχνης που απειλεί να αποχωρήσει από την πλατφόρμα για την διασύνδεση της με τον Ρόγκαν, ο οποίος παράγει μεν ένα από τα πιο δημοφιλή podcast στο app του Spotify, αλλά οι αμφιλεγόμενες απόψεις του διχάζουν το κοινό.

Σε αυτό πόνταρε, άλλωστε, το Spotify όταν αποφάσιζε να ξοδέψει 100 εκατ. δολάρια για να φέρει τον σχολιαστή και κωμικό στις τάξεις του και να προβάλει ευρύτερα τα podcast μέσα από την πλατφόρμα.

Στο επίκεντρο της διαμάχης ήταν ειδικά μια από τις εκπομπές του Ρόγκαν, στις οποίες πήρε συνέντευξη από τον Ρόμπερτ Μαλόουν, έναν λίαν αμφιλεγόμενο ιολόγο, ο οποίος έχει δουλέψει με εμβόλια mRNA και είναι ιδιαίτερα σκεπτικός με τη χρήση του. O Μαλόουν, μεταξύ άλλων, ισχυρίστηκε πως τα αμερικανικά νοσοκομεία «μαγειρεύουν» τους θανάτους από κορωνοϊό για οικονομικούς λόγους. Επίσης κάλεσε τους υγιείς νέους Αμερικανούς να μην εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού.

Οι τοποθετήσεις αυτές είχαν ήδη προκαλέσει σάλο και έντονες αντιδράσεις από την επιστημονική κοινότητα, που ζήτησε από το Spotify να μείνει μακριά από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων. Όμως, η παρέμβαση του Νιλ Γιανγκ ήταν η πρώτη που αφορούσε καλλιτέχνη, με την απειλή του να αποσυρθεί από την πλατφόρμα να έχει πιθανές οικονομικές επιπτώσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή