Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κλάδο του DeFi, ο Andre Cronje και ο Daniele Sestagalli, διαφημίζουν στο ‘crypto twitter’ ένα επερχόμενο έργο συνεργασίας που θα κυκλοφορήσει στο Fantom.

Σε ένα πρόσφατο podcast του Frog Radio, αποκαλύφθηκε το όνομα του έργου ως «Solid Swap» και θα αποτελεί ένα αποκεντρωμένο χρηματιστήριο και αυτοματοποιημένο market maker (AMM).

Σε τι διαφέρει το Solid Swap;

Η παραγωγική δημιουργία των Cronje και Sestagalli, το Solid Swap, βασίζεται σε ένα νέο μοντέλο AMM που οι προγραμματιστές του αναφέρονται ως “ve(3,3)”. Ο όρος αυτός προέρχεται από έναν συνδυασμό μηχανικής από δύο δημοφιλή DeFi πρωτόκολλα: Curve Finance (CRV) και Olympus (OHM).

Ο πρώτος είναι ο μηχανικός μεσεγγύησης (“ve”) που υιοθετήθηκε από το αποκεντρωμένο χρηματιστήριο stablecoin ‘Curve Finance’, το οποίο επιτρέπει στους κατόχους CRV token να ψηφίσουν ποιες ομάδες ρευστότητας Curve λαμβάνουν τις υψηλότερες μελλοντικές εκπομπές CRV, καθιστώντας έτσι αυτήν την δεξαμενή πιο ελκυστική για τους παρόχους ρευστότητας. Αυτός ο μηχανικός «μετρητής ρευστότητας» βρέθηκε στο προσκήνιο τον τελευταίο καιρό, εξαιτίας των λεγόμενων Curve Wars, όπου πρωτόκολλα όπως το Convex και το Yearn Finance έχουν δώσει δικαιοδοσία σε ένα μεγάλο ποσοστό CRV token, επιτρέποντάς τους ουσιαστικά να πουλήσουν αυτή την ισχύ ψήφου σε πρωτόκολλα που θέλουν να προσελκύσουν ρευστότητα στις δεξαμενές Curve τους. Εν ολίγοις, αυτός που κατέχει τα περισσότερα CRV token, έχει τη δύναμη να αποφασίσει ποιες δεξαμενές Curve κερδίζουν υψηλότερες ανταμοιβές CRV.

Ο δεύτερος μηχανικός 3,3 που υιοθετεί το Solid Swap έγινε για πρώτη φορά δημοφιλές από το Olympus DAO, ένα πρωτόκολλο αποκεντρωμένου αποθεματικού νομίσματος (decentralized reserve currency protocol) που βασίζεται στο Ethereum και πρωτοστατεί σε ένα νέο κύμα πρωτοκόλλων «DeFi 2.0». Ο όρος 3,3 είναι ένα στοιχείο θεωρίας παιγνίων που δηλώνει τα αμοιβαία οφέλη τόσο για τους χρήστες, όσο και για τους προγραμματιστές ώστε να διατηρούν τα token τους πονταρισμένα (staked) στο πρωτόκολλο, δημιουργώντας έτσι ένα παίγνιο θετικού αθροίσματος και για τα δύο μέρη.

Το Solid Swap επιδιώκει να συγχωνεύσει και τους δύο αυτούς μηχανισμούς σε μια νέα σχεδίαση DEX που θα ανταγωνίζεται το τυπικό μοντέλο AMM, που πρωτοστάτησε στο Uniswap.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News