Ήταν το καλοκαίρι του 2020, όταν η Μάντσεστερ Σίτι τιμωρήθηκε από την UEFA με δύο χρόνια αποκλεισμού από το Champions League και 30 εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο για παραβίαση του Financial Fair Play.

Ο λόγος; Οι Πολίτες είχαν δηλώσει περισσότερα έσοδα από όσα είχαν κανονικά, καθώς ο σύλλογος έπαιρνε χρήματα από την Etihad, την αεροπορική εταιρεία της χώρας του σεΐχη Μανσούρ.

Τι σημαίνει αυτό; Πως δεν υπήρχαν έσοδα από κάπου, αλλά μια απευθείας χρηματοδότηση από τον ίδιον τον ιδιοκτήτη.

Παράλληλα, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel είχε αποκαλύψει επίσης πως το 2016 η οικογένεια του Μανσούρ είχε δώσει σχεδόν όλα τα δηλωμένα έσοδα στην ομάδα μέσω της ABU DHABI UNITED GROUP.

Η Σίτι ωστόσο έκανε έφεση και πήγε την υπόθεση στο CAS, όπου εντέλει δικαιώθηκε. Οι Πολίτες μπόρεσαν να γλιτώσουν τον αποκλεισμό και απλώς πλήρωσαν ένα πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ στην UEFA.

Τα θέματα με τους χορηγούς όμως φαίνεται πως δε σταματούν στη Σίτι. Σύμφωνα με αγγλικό Μέσο, ο σύλλογος σταμάτησε μόλις πρόσφατα τη συνεργασία του με άλλους δύο ανύπαρκτους χορηγούς, δίνοντας μεγαλύτερο «πάτημα» σε αυτούς που μιλούν για την παραβίαση του FFP και τα έσοδα της ομάδας, τα οποία ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

Πριν από σχεδόν ένα μήνα η Σίτι είχε σταματήσει τη συνεργασία της με μια εταιρεία που κινείται στο χώρο του crypto. Όπως αποδείχθηκε ωστόσο, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε καν διοικητικά στελέχη.

Και τώρα ο σύλλογος δήλωσε πως σταμάτησε ακόμα ένα deal της με μια εταιρεία που εδρεύει στο Λονδίνο. Τα πράγματα αυτήν τη φορά είναι ακόμη χειρότερα, καθώς σύμφωνα με την ιστοσελίδα Off the pitch η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε ούτε υπαλλήλους.

Όλα αυτά ενώ η Σίτι δήλωνε πριν από ένα μήνα έσοδα 271 εκατομμυρίων ευρώ για τη σεζόν 2020/21, ξεπερνώντας και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ήταν στην πρώτη θέση της σχετικής κατηγορίας στην Αγγλία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει λόγος για κάποια νέα έρευνα από την UEFA.

Ωστόσο, αυτές οι νέες αποκαλύψεις ενδέχεται να βάλουν σε νέους μπελάδες τον αγγλικό σύλλογο και να επαναφέρουν στο προσκήνιο την UEFA και την παραβίαση του FFP.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport