Η BlackBerry, με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι πρόκειται να πουλήσει ένα μεγάλο «πακέτο» ευρεσιτεχνιών, που σχετίζονται με τεχνολογίες φορητών συσκευών, μηνυμάτων και ασύρματης δικτύωσης, έναντι του ποσού των 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι άδειες ευρεσιτεχνίας θα πωληθούν σε ειδικό εταιρικό σχήμα που δημιουργήθηκε ακριβώς για να αποκτήσει της πατέντες της καναδικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η συναλλαγή με την Catapult IP Innovations δεν θα επηρεάσει τους καταναλωτές σε επίπεδο χρησιμοποιούμενων συσκευών και υπηρεσιών. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες εβδομάδες η BlackBerry ουσιαστικά «απενεργοποίησε» τις υπηρεσίες της που σχετίζονται με τη λειτουργία των κινητών της.

Η BlackBerry ήταν ένα εξαιρετικά δημοφιλές brand στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Κύρια χαρακτηριστικά της ήταν το QWERTY φυσικό πληκτρολόγιο σε συνδυασμό με την υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων BBM αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ασφαλείας που ενσωμάτωνε.

Πλέον, η εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο της κυβερνοασφάλειας και στην ανάπτυξη λογισμικό για λογαριασμό αυτοκινητοβιομηχανιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία