Η πλατφόρμα streaming μουσικού περιεχομένου Spotify ανταποκρίθηκε στις διαμαρτυρίες που προκάλεσε αμφιλεγόμενο περιεχόμενο και ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει «προειδοποιήσεις» για τους χρήστες που θα ακούν podcasts που σχετίζονται με το θέμα του κορωνοϊού.

Πέτρα του σκανδάλου ήταν το podcast με την ονομασία “Joe Rogan Experience” σε συνδυασμό με την αποχώρηση δημοφιλών καλλιτεχνών από την πλατφόρμα «λόγω προφανούς αδράνειας σχετικά με το περιεχόμενο που φιλοξενεί η υπηρεσία». Σαν απάντηση το Spotify επέλεξε να δημιουργήσει πιο διαφανείς πολιτικές χρήσης της υπηρεσίας.

Σε μία μακροσκελή ανάρτησή του ο CEO του Spotify, Ντάνιελ Εκ, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με βάση την αντίδραση του κοινού τις τελευταίες εβδομάδες «γίνεται ξεκάθαρο ότι πρέπει να δεσμευτούμε να κάνουμε περισσότερα ώστε να παρέχουμε ισορροπία και πρόσβαση σε γενικά αποδεκτές πληροφορίες από την ιατρική και επιστημονική κοινότητα».

Σαν μέρος των αλλαγών, το Spotify δημοσίευσε ανανεωμένη την ενότητα Platform Rules (δηλαδή τους κανόνες λειτουργίας της υπηρεσίας), η οποία τροποποιήθηκε από μία εσωτερική ομάδα σε συνεργασία με ειδικούς, εξωτερικούς συνεργάτες. Οι κανόνες θα «ανανεώνονται σε τακτική βάση ώστε να αντανακλούν τις αλλαγές στο τοπίο της ασφάλειας», ανέφερε ο Ντάνιελ Εκ.

Επιπλέον, ένας σύμβουλος περιεχομένου θα προστεθεί σε κάθε νέο επεισόδιο podcast το οποίο θα «αφορά συζήτηση σχετικά με τον Covid-19», με τους ακροατές να ανακατευθύνονται σε ένα εξειδικευμένο hub. Το εν λόγω hub θα παρέχει πρόσβαση σε «αποδεδειγμένα γεγονότα, επίκαιρες πληροφορίες όπως αυτές έρχονται από τους επιστήμονες και τις υγειονομικές αρχές, όπως επίσης και σε συνδέσμους από έμπιστες πηγές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία