Σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan, το Bitcoin θα δυσκολευτεί να λάβει θεσμική υιοθέτηση λόγω της αστάθειάς του, ενώ το Ethereum θα αντιμετωπίσει περισσότερο ανταγωνισμό από βελτιωμένα blockchain.

Σε ένα σημείωμα (note) για τους επενδυτές, οι αναλυτές της μεγάλης επενδυτικής τράπεζας κατέγραψαν πως εντοπίζουν «σημαντικές προκλήσεις» στο μέλλον των δύο μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων σε κεφαλαιοποίηση. Παράλληλα, ανέφεραν ότι η τρέχουσα πτώση της τιμής της αγοράς κρυπτονομισμάτων μοιάζει «λιγότερο capitulation[1] σε σχέση με τον περασμένο Μάιο», όταν οι τιμές κατέρρευσαν μέσα σε μια εβδομάδα.

Το σημείωμα έγραφε χαρακτηριστικά: «Πιστεύουμε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για το Bitcoin στο μέλλον είναι η αστάθειά του και οι κύκλοι απότομης ανόδου και ύφεσης που εμποδίζουν την περαιτέρω θεσμική υιοθέτηση».

Πρόσθεσαν ότι το Bitcoin, το οποίο έχει υποχωρήσει 44% από το ιστορικό υψηλό του Νοεμβρίου στα 69.044 δολάρια, είναι επίσης πέντε φορές πιο ασταθές από τον χρυσό. Πολλοί επενδυτές κρυπτονομισμάτων ισχυρίζονται ότι το Bitcoin λειτουργεί ως μια μορφή «ψηφιακού χρυσού», που σημαίνει ότι χρησιμεύει ως αντιστάθμιστης έναντι του πληθωρισμού, όπως το πολύτιμο μέταλλο, κάτι που ωστόσο εάν εξετάσουμε περαιτέρω δεν ισχύει.

Ethereum & ETH killers

Οι αναλυτές σημείωσαν ότι οι ανταγωνιστές του Ethereum – Solana, Terra, Binance Smart Chain και άλλοι – κερδίζουν συνέχεια έδαφος στον κόσμο της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) και των NFT. Κατά τη διάρκεια της διόρθωσης αυτού του μήνα, το Ethereum δεν κατάφερε να ανακτήσει το μερίδιο της αγοράς του έναντι των κύριων ανταγωνιστών του, καθώς η τιμή του μειώθηκε κατά αντίστοιχο ποσοστό με τα μικρότερα altcoins.

NFT

Τα NFT είναι ψηφιακά token που αντιπροσωπεύουν τέχνη, βίντεο κλιπ και μουσική σε ψηφιακή μορφή και αποθηκευμένα σε τεχνολογία blockchain. Αν και η  πλειοψηφία τους εδράζει στο δίκτυο του Ethereum, πρόσφατα άλλα δίκτυα, όπως το Solana έχουν εισαχθεί δυναμικά.

Το Solana Wallet Phantom συγκεντρώνει 109 εκατομμύρια δολάρια, ανεβάζοντας την αποτίμησή του στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Το δίκτυο Solana είναι δημοφιλές χάρη στα χαμηλά τέλη και την ταχύτερη διεκπεραίωση συναλλαγών. Ωστόσο, παρουσιάζει αρκετά προβλήματα όσον αφορά στη συμφόρηση δικτύου και στις επιβραδύνσεις. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το δίκτυο διακόπηκε για 17 ολόκληρες ώρες. Ωστόσο, η τιμή του SOL, του εγγενούς κρυπτονομίσματος του Solana, παραμένει ανθεκτική.

[1] capitulation είναι όταν οι επενδυτές εγκαταλείπουν τυχόν προηγούμενα κέρδη σε οποιονδήποτε τίτλο ή αγορά πουλώντας τις θέσεις τους σε περιόδους πτώσης. Μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή, αλλά συνήθως συμβαίνει κατά τη διάρκεια συναλλαγών μεγάλου όγκου και εκτεταμένων μειώσεων για τίτλους. Μια διόρθωση της αγοράς ή ένα bear market συχνά οδηγεί τους επενδυτές σε capitulation ή panic selling. Ο όρος προέρχεται από έναν στρατιωτικό όρο που αναφέρεται στην παράδοση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News