Την ευγνωμοσύνη της για την ομόφωνη εκλογή της ως προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών εξέφρασε η κα Μελίνα Τραυλού, τονίζοντας ότι η ΕΕΕ έχει μπροστά της πολλές και μεγάλες προσκλήσεις.«Προχωράμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας. Ένα στόχο εθνικό, ένα στόχο παγκόσμιο: να προασπίζουμε τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας.» είπε χαρακτηριστικά.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Θεόδωρο Βενιάμη για την πολυετή του και διεθνώς αναγνωρισμένη προσφορά του στην ναυτιλία και στο κοινωνικό αποτύπωμά της, μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Η κα Τραυλού είναι πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΕΕΕ στο νεοεκλεγέν ΔΣ, που συγκροτήθηκε σήμερα σε σώμα, με τριετή θητεία.  Αμέσως μετά την ομόφωνη εκλογή της, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την τιμή να εκλεγώ ομόφωνα Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Η εμπιστοσύνη όλων με γεμίζει περηφάνια, αλλά κυρίως ταπεινότητα,
σεβασμό κι ευθύνη ως προς την αποστολή μου.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον απερχόμενο Πρόεδρό μας, Θεόδωρο Βενιάμη για την πολυετή, συνεπή, πολυπεπίπεδη και διεθνώς αναγνωρισμένη προσφορά του στην ελληνική ναυτιλία και στο κοινωνικό αποτύπωμά της, μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Μπροστά μας έχουμε πολλές και μεγάλες προκλήσεις. Προχωράμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας. Ένα στόχο εθνικό, ένα στόχο παγκόσμιο: να προασπίζουμε τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας.»

Θεόδωρος Βενιάμης: Είμαστε εις το «εμείς» και όχι εις το «εγώ»

Με μία ιστορική ομιλία «αποχαιρέτησε» τους συναδέλφους του, ο επί 13 χρόνια πρόεδρος και επί 35 χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης. Μιλώντας χθες στη γενική συνέλευση της ΕΕΕ ο κ. Βενιάμης άφησε ως παρακαταθήκη την πεποίθηση του που όπως είπε εξελίχθηκε σε βεβαιότητα το ρητό «η ισχύς εν τη ενώσει».

Για να τονίσει την ανάγκη ενότητας του κλάδου επικαλέστηκε το απόφθεγμα του σημαίνοντος αγωνιστή του 1821, Ιωάννη Μακρυγιάννη «Είμαστε εις το «εμείς» και όχι εις το «εγώ». Και το εμείς για την οικογένεια της ναυτιλίας είναι η Ένωσή μας, πρόσθεσε ο κ. Βενιάμης

Για την ΕΕΕ ο κ. Βενιάμης είπε: «Η Ένωσή μας που πέτυχε τα μέγιστα σε κρίσιμες περιόδους, σε σοβαρά θέματα εθνικής αλλά και διεθνούς ναυτιλιακής πολιτικής, βασιζόμενη στην ενότητά της και στην συλλογικότητα των αποφάσεων. Τυχόν πολυφωνία εκτός Ένωσης, ενέχει πάντοτε τον κίνδυνο να δημιουργεί ρωγμές στην ακολουθούμενη πολιτική της Ένωσης και γι’ αυτό πρέπει να διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού την ικανότητα που έχουμε, μέσω των δημοκρατικών διαδικασιών που ακολουθούνται, να υιοθετούμε ισορροπημένες, συμβιβαστικές και αποδεκτές από την πλειοψηφία θέσεις. Θεμελιώδης αρχή που ακολούθησα διαχρονικά, είναι η προσπάθεια θεσμικής εκπροσώπησης των συμφερόντων όλων, μικρών και μεγάλων εταιρειών».
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία