Αυξήσεις σε μία σειρά τιμολογίων παροχής υπηρεσιών προς τους χρήστες του λιμανιού προχωρεί η ΣΕΠ (Cosco) με αποτέλεσμα να προκαλεί αντιδράσεις. Οι αυξήσεις αποδίδονται από τα στελέχη της Cosco στην άνοδο του ενεργειακού κόστους και του πληθωρισμού ενώ επισημαίνεται ότι δεν έχουν γίνει αυξήσεις από το 2018.

Παράγοντες πάντως ναυτιλιακών εταιρειών τακτικών γραμμών υποστηρίζουν ότι οι αυξήσεις λειτουργούν σε βάρος της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής παραγωγής και είναι σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβολικές σε σχέση με τον τιμάριθμο καθώς  φτάνουν και το 255%. Όπως τονίζουν οι ίδιοι παράγοντες για τις αυξήσεις που αιτιολογούνται από την μεγάλη αύξησης του κόστους της ενέργειας παγκοσμίως, θα μπορούσαν  να αυξομειώνονται ανάλογα με την διακύμανση των τιμών ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΔΝΕ: Βόμβα στην ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών λιμανιών το σύστημα εμπορίας ρύπων της ΕΕ
Λιμάνια |

Βόμβα στην ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών λιμανιών -Τι καταγγέλλει η ΔΝΕ

Με επιστολή της η Διεθνής Ναυτική Ένωση αναφέρεται στους κινδύνους που θα αντιμετωπίσουν τα ευρωπαϊκά λιμάνια και τον ανταγωνισμό που θα υποστούν από λιμάνια εκτός ΕΕ, τα οποία δεν επιφορτίζονται με τα κόστη που θα φέρει το EU ETS