Project Syndicate

Πριν από μερικά χρόνια, ήμουν στο Λάγκος για να δω τα προγράμματα ψηφιακών δεξιοτήτων της Alphabet σε λειτουργία. Υπήρχε ενθουσιασμός για το μέλλον της τεχνολογίας στην Αφρική και όλες τις θέσεις εργασίας και τις ευκαιρίες που θα μπορούσε να προσφέρει. Από άτομα που αναζητούν εργασία, που μαθαίνουν νέες δεξιότητες έως επιχειρηματίες, που δημιουργούν πολλά υποσχόμενες νέες εφαρμογές και επιχειρήσεις. Τα άτομα που γνώρισα ήταν βαθιά εμπνευσμένα. Αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν ξανά στο μυαλό μου όταν απευθύνθηκα σε περιφερειακούς ηγέτες στο ετήσιο Επιχειρηματικό Φόρουμ της Αφρικανικής Ενωσης.

Αν και η ήπειρος αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις – από τη συνεχιζόμενη πανδημία έως τη δύσκολη οικονομική ανάκαμψη – έχει επίσης πολλούς λόγους για αισιοδοξία, με επικεφαλής τους μηχανικούς, τους προγραμματιστές και τους επιχειρηματίες της. Η Αφρική γίνεται όλο και περισσότερο ένα μέρος όπου ξεκινά η καινοτομία. Υπήρχαν περισσότεροι επενδυτικοί γύροι για αφρικανικές νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνολογίας πέρυσι από ποτέ. Οι άνθρωποι παντού χρησιμοποιούν πλέον συστήματα πληρωμών μέσω κινητού που αναπτύχθηκαν για πρώτη φορά στην Κένυα.

Οι λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που δημιουργούνται στην Αφρική διαμορφώνουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους μας. Και χάρη στο Διαδίκτυο, οι αφρικανικές επιχειρήσεις μπορούν να φτάσουν σε αγορές σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας παράλληλα λύσεις στις πιο πιεστικές προκλήσεις της Αφρικής – και του κόσμου. Αυτό έχει νόημα για μένα προσωπικά. Μεγαλώνοντας στην Ινδία, η οικογένειά μου έπρεπε να περιμένει κάθε νέα τεχνολογία να έρθει σε εμάς, από την τηλεόραση μέχρι το τηλέφωνο. Σήμερα, η Ινδία εξάγει τεχνολογίες στον κόσμο. Η Αφρική έχει την ίδια ευκαιρία.

Πρώτον, πρέπει να βοηθήσουμε στην επέκταση της προσιτής και αξιόπιστης πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε όλη την ήπειρο. Η δεύτερη προτεραιότητα είναι να βοηθήσουμε τις αφρικανικές επιχειρήσεις όλων των μεγεθών με τους ψηφιακούς μετασχηματισμούς τους. Μια τρίτη προτεραιότητα είναι η επένδυση σε αφρικανούς επιχειρηματίες. Εκεί που ανθεί η επιχειρηματικότητα, θα ακολουθήσουν η καινοτομία και οι επενδύσεις. Η τελική προτεραιότητα είναι η υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών και ιδρυμάτων που εργάζονται για να ξεκλειδώσουν τα οφέλη της τεχνολογίας. Κάθε εταιρεία που επιθυμεί να επενδύσει στην Αφρική θα πρέπει να είναι ανοιχτή στη μάθηση. Η παρουσία της Google στην ήπειρο μας βοηθά ήδη να βελτιώσουμε την τεχνολογία που κατασκευάζουμε για όλους. Κοιτάζοντας το μέλλον, οι βαθύτερες συνεργασίες θα είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι η ψηφιακή πρόοδος της Αφρικής είναι βιώσιμη. Ελπίζουμε ότι περισσότερες εταιρείες θα συμμετάσχουν μαζί μας σε αυτές τις προσπάθειες, βοηθώντας να διασφαλίσουμε ότι κάθε άνθρωπος στην Αφρική μπορεί να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που δημιουργεί η τεχνολογία.

O Sundar Pichai είναι διευθύνων σύμβουλος της Google και της Alphabet

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Experts