Συνεχίζονται οι πιέσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο Ουκρανικό αυτή την εβδομάδα, με τις εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να κλιμακώνονται και τους επενδυτές να αποφεύγουν τα υψηλού ρίσκου assets.

Την Τρίτη, το bitcoin είχε υποχωρήσει στα 36.649 δολάρια σημειώνοντας πτώση σχεδόν 6,5% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του CoinDesk. Το πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έπεσε κάτω από τα 40.000 δολάρια το Σαββατοκύριακο και συνέχισε να υποχωρεί καθώς η κρίση στην Ουκρανία εντείνεται.

Το κρυπτονόμισμα έχει χάσει σχεδόν το ήμισυ της αξίας του από το υψηλό του Νοεμβρίου των 68.990 δολαρίων λόγω γεωπολιτικών εντάσεων, της προοπτικής αύξησης των επιτοκίων από την Fed και περιορισμών από ορισμένες μεγάλες οικονομίες στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Όμως και τα άλλα κρυπτονονίσματα τα πήγαν άσχημα. Το Ethereum, το δεύτερο πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, υποχώρησε πάνω από 8% τις τελευταίες 24 ώρες και διαπραγματευόταν στα 2.520 δολάρια.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το bitcoin μπορεί να μην σταθεροποιηθεί σύντομα.

Το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα πλήττονται από την αστάθεια που τροφοδείται από τις εντάσεις Ρωσίας-Ουκρανίας, σύμφωνα με τον Edward Moya, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στον OANDA, για να προσθέσει εμφατικά: «Η βόλτα που κάνει το τρενάκι του bitcoin δεν θα τελειώσει σύντομα»!

Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο εμφανίζονται νευρικοί αυτή την εβδομάδα λόγω της εντεινόμενης κρίση στην Ουκρανία και την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να αναγνωρίσει το Λουχάνσκ και το Ντονέτσκ ως ανεξάρτητα κράτη και να στείλει στρατεύματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto