Η Microsoft ανακοίνωσε την επίσημη ολοκλήρωση της εξαγοράς της Nuance Communications, έναντι συνολικού τιμήματος 19,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η σχετική συμφωνία είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο του 2021, δύο χρόνια από την αρχική στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές που προέβλεπε αρχικά τον συνδυασμό της πλατφόρμας Nuance Dragon Medical με την πλατφόρμα cloud computing Azure της Microsoft.

Η Nuance είναι μια εταιρεία που αναπτύσσει λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία έχτισε το όνομά της γύρω από την τεχνολογία αναγνώρισης φωνής Dragon, ενώ έχει επενδύσει σημαντικά σε λογισμικό για τους τομείς της υγείας, των τηλεπικοινωνιών και των οικονομικών υπηρεσιών.

Διαβάστε ακόμη: Η εξαγορά της Nuance από τη Microsoft θα αλλάξει τον τρόπο που εργαζόμαστε

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί, ότι η εξαγορά της Nuance είναι η τρίτη μεγαλύτερη που πραγματοποιεί η Microsoft: προηγούνται αυτή της Activision Blizzard ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και του LinkedIn ύψους 26,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI